Izmir-spårvägar förhindrar koldioxidutsläpp!

Izmir-spårvägar förhindrar koldioxidutsläpp!
Izmir-spårvägar förhindrar koldioxidutsläpp!

Herrgård och Karşıyaka spårvagnar transporterade totalt 2019 miljoner passagerare under 40, vilket förhindrade utsläpp av cirka 100 tusen ton koldioxid till atmosfären.


Spårvagnen, som trafikerar två olika rutter i İzmir, transporterade 2019 miljoner kilometer under 2,5 och bar 150 miljoner passagerare totalt, med i genomsnitt 40 tusen per dag. Eftersom dessa 40 miljoner passagerare använde spårvagnen istället för att komma in i bilen, förhindrades cirka 100 tusen ton koldioxidutsläpp från att lämna atmosfären. Vid beräkningen antas en spårvagnssats med 285 personer förhindra 150 bilar som i genomsnitt har två personer på en gång.

Användningen av spårvagnar förhindrar fler motorfordon från att komma in i trafiken, minska koldioxidutsläppen som leder till klimatförändringar samt minskar luft- och bullerföroreningar.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar