Detaljer om projektet delades vid Mersin Metro Promotions Meeting

Detaljer om projektet delades vid Mersin Metro-mötet
Detaljer om projektet delades vid Mersin Metro-mötet

Mersin Metropolitan Mayor Vahap Seçer delade detaljerna om projektet med allmänheten vid "Mersin Rail System Information Meeting". President Seçer uttalade att en anbudsmetod med både konstruktion och finansiering kommer att testas för första gången i Mersin och sa: ”Vi kommer att träffa den första grävningen 2020”. President Seçer, som uttryckte att de kommer att ge detta jobb till mycket respekterade företag, sade: ”Vi kommer att tillföra Mersin värde med detta projekt. För närvarande, inte bara i Turkiet, Mersin världen talar ", sade han. President Seçer sade att minst 50 procent av anbudspriset kommer att förbli på Mersin-marknaden, "8 tusen människor, direkt eller indirekt, kommer att ha möjlighet att dra nytta av det."

Intensivt deltagande i det introduktionsmöte


Mersin Metropolitan Municipality lämnades ut på anbud för den första fasen av järnvägssystemprojektet den 27 december 2019. President Vahap Seçer och konsultföretagens tjänstemän delade detaljerna i projektet, som sedan dess har ivrigt väntat på allmänheten.

Mersin Metropolitan Municipality borgmästare Vahap Seçer, som talade vid det introduktionsmöte som deltog av distrikts borgmästare, professionella kamrar och icke-statliga organisationer, liksom många journalister, sa: ”Idag är en viktig dag för oss och för Mersin. När du tittar på investeringar har vi en historisk dag. Vi håller informationsmötet för inte bara Mersin utan också det viktigaste och mest värdefulla projektet i vår region. ”

“Ett försenat projekt för Mersin”

President Seçer konstaterade att järnvägssystemet är en gammal transportmodell i världen och att det inte finns någon ansedd metropol, varumärkesstad och en stad utan järnvägssystem i världen. President Seçer uttalade att Istanbul träffade tunnelbanan för 32 år sedan, Konya, Eskişehir, Gaziantep, som är Mersins presedent, Han noterade att järnvägssystem nyligen installerades i provinserna. President Seçer fortsatte enligt följande:

”Vi anser att det är ett försenat projekt. Mersin är en stad med betydande historisk och kulturell ansamling och mycket viktig ekonomisk potential. Titta, denna ansamling exploderar en dag. Vi har mycket viktiga besparingar. Industri, jordbruk, turism, logistik, otrolig potential. Vi har sett den första gången kentiyiz igen mycket paradoxalt sätt vi ser på Turkiets fattigdom karta. Våra horisonter bör vara tydliga. Vi måste projicera de kommande 50 åren. Det du kallar tunnelbanan idag är inte ett projekt som försvinner i morgon. Vi talar om 18-talet för 200 år sedan. Det är fortfarande giltigt idag. Det är fortfarande aktuellt i Berlin, Moskva, Paris, London eftersom det ger mervärde till staden. ”

”Befolkningstillväxt visar att projektet är nödvändigt”

Med uppgift om att Mersin-befolkningen har ökat snabbt och att syrier har tillkommit till denna ökning, sa borgmästare Seçer: ”År 2015 var det en befolkning på 1 miljon 710 tusen. Det blev 2019 miljon 1 tusen år 814. Men efter 2013 är det en oavsiktlig ökning med 20 procent. Det finns cirka 350 tusen syriska gäster. Vår stadsbefolkning kunde inte få en statsgaranti på ett tag. Eftersom stadens befolkning inte nådde önskade kriterier. Men idag är en fjärdedel av vår befolkning en befolkning av invandrare, gäster och flyktingar som bor här. Så detta järnvägssystem är inte en onödig investering. Dessa ökningar visar att dessa år av arbete inte är ogrundade, till och med överdriven befolkningstillväxt gör jobbet korrekt och eliminerar oro. Av den anledningen kommer vi att fortsätta göra dessa verk mycket säkert. ”

”Öst-västlinjen förkortas, Nord-Syd-linjen läggs till, kostnaden är desamma”

Påminde om att tunnelbaneprojektet som genomfördes under den föregående perioden förutspådde en linje på 18.7 kilometer mellan Mezitli-Free Zone, noterade president Seçer att med de beröringar de gjorde i projektet minskade de linjen till 13.5 kilometer. Seçer sa: ”Det finns några bekymmer. "Det godkända projektet och det budgivande projektet är olika." Men det är det inte. Den totala kostnaden är viktig där. Den totala kostnaden faller, det finns inga problem med det. I det gamla projektet startade linjen från Soli, vi börjar framför den gamla Mezitli kommunbyggnaden. Det gamla projektet avslutades i Free Zone, och vi förkortade det. Det slutar vid den gamla busstationen. Det kommer att finnas ett stadshus, ”sa han.

President Seçer, som säger att de kommer att integrera en 13.5 kilometer lång öst-västlinje och även en lätt järnvägslinje till City Hospital och en spårvagnslinje till Mersin University, sade president Seçer: ”Så allt detta är lika med kostnaden för det 18.7 km tunnelbanesystem som vi hittade på vårt knä. . Det går upp till 30.1 km. Blandat system men kostnaden är densamma. Eftersom våra kostnader inte har förändrats i vårt investeringsprogram, har därför de investeringar vi kommer att göra i första hand inga juridiska problem.

“Järnvägssystemet kommer också att återuppliva marknaden”

President Seçer påpekade att järnvägssystemet kommer att beröra de platser där mänskliga rörelser som Mezitli, universitet, universitetssjukhus, Marina, Forum Mersin och Çamlıbel är intensiva och sa: ”Çamlıbel butiksinnehavare bär våra dörrar på rätt sätt. Basaren är över, Mersin är över. Mersin har inget centrum. Det är mycket viktigt. Detta är inte bara ett transportprojekt för honom. Socialt och kulturellt projekt. Özgür Çocuk Park har en station där. Tågstationen har en station där. Vi träffades med Çamlıbel. Om en bror från Mezitli och min mamma vill komma till Çamlıbel och shoppa kommer den att komma på 10 minuter, men nu kan det inte. Även om det är ett privat fordon, är det en kult för honom, och om han kommer på ett av kollektivtrafiken är det en kult för honom. En obefläckad, snabb, bekväm och pålitlig kollektivtrafik kan komma mycket enkelt med tunnelbana. Vi inkluderar Çamlıbel i denna integration. ”

“50 procent av anbudspriset kommer att förbli i Mersin”

President Seçer, som konstaterade att de bad den 27 december 2019 om järnvägssystemet:

”Denna konstruktion kommer att ge oss stor rörlighet. Endast i den första fasen finns det 4 tusen direkta jobb. Dessutom gynnas de mest direkta 4 50 personer. Vi kan inte säga det totala anbudspriset när anbudet pågår, men 3,5 procent av det totala anbudspriset kommer att förbli i staden. Personallön, tillhandahållna löner, underindustri, material som krävs i denna konstruktion kommer att köpas från Mersin. Det här är enorma siffror. 6 års byggeperiod. Det finns ett extra alternativ på 8 månader. Ekonomisk livlighet kommer att ifrågasättas i denna process. XNUMX tusen människor, direkt eller indirekt, kommer att ha möjlighet att dra nytta av det. ”

“Hög efterfrågan på anbud”

Välj Pre-kvalificering anbud kommer att hållas den 27 februari president påminde, Turkiet har under de senaste 18 månaderna på denna skala, och uppmärksammade ett anbud som gjorts i denna rättsliga grund. Seçer sa: ”Av den anledningen är det oerhört viktigt. För närvarande är denna marknad inte bara i Turkiet, Mersin talande världen. Vem har inte kommit de senaste månaderna? Turkiets mest respekterade institutioner, de mest ledande befattningshavare, har visat sin duglighet företag, inhemska och utländska banker. Många finansinstitut och byggföretag, från spanska, luxemburgerna, kineserna, tyskarna, franska, besöker vår region. De är intresserade av detta nummer. Vi är båda första gången och finans på denna skala i Turkiet fram till idag inser vi ett projekt med en konstruktion anbud tillsammans. Det finns en stor efterfrågan. INTE 'vissa villkor i Turkiet, det finns en nedgång i marknaden. Säg inte att presidenten är i en drömvärld. Nej det är det inte. Det finns mycket pengar i världen, mycket allvarliga pengar. De letar efter säkra hamnar att gå. Det finns en stor efterfrågan på detta projekt. Jag är väldigt ambitiös. Vi kommer att ge detta arbete till den senaste tekniken, mycket värdefulla och mycket respekterade företag under mycket gynnsamma förhållanden. Vi kommer att träffa den första pickaxen 2020 utan tvekan. Jag ser detta mycket tydligt, utan tvekan, och jag tror verkligen på projektet. Jag står bakom projektet och håller fast på och hävdar också. Vi kommer att göra detta i tid. Det kommer att lägga mycket till Mersin. Utöver bara en passagerares behagliga resa, kommer vi att lägga mycket värde till Mersin. Det här är vår strävan. ”

”Jag antar att 15 ambitiösa företag kommer att kämpa hårt i detta anbud”

President Seçer tackade president Recep Tayyip Erdoğan för att projektet ingick i investeringsprogrammet för 2019. President Seçer, som konstaterade att de kommer att försöka ge projektet en garanti från statskassan, sade: ”Detta ger; avslöjar snabbare och billigare tillgång till finansiering. Å andra sidan är det inte världens slut. Vi fastställde inte villkoret för statskassegarantin i vårt anbud. Vi sa inte att vi kommer att garantera statskassan, under nuvarande förhållanden har mer än 40 företag nu laddat ner den här filen från EKAP. Min gissning är att 15 ambitiösa företag kommer att kämpa hårt i detta anbud. Detta projekt berör alla Mersin, alla oss, alla aktörer. Det är ett projekt som alla bör omfatta, från värdefulla chefer, presidenter, kammarpresidenter, NGO: s representanter, företrädare för politiska partier till byråkrati, invånare i Mersin och värdefulla pressmedlemmar. Detta projekt är uppenbart. Vi tar det inte med logiken "vi har gjort det". Om det finns misstag eller utelämnanden är det upp till oss att korrigera dem. Vi försöker hitta det perfekta, göra sanningen, inte att behaga någon. Vi vill glädja Mersin, folket i Mersin och tillföra mervärde till Mersin. ”

"Du kommer att se att bekymmer är ogrundade"

Vid det inledande mötet för projektet gav Mersin Metropolitan Municipality Rail Systems filialchef Salih Yılmaz och företrädarna för konsultföretaget som förberedde projektet information om projektets tekniska detaljer. Vid mötet hade företrädare för icke-statliga organisationer, journalister och opinionsledare också möjlighet att ställa frågor om projektet och få svar på sina frågor.

Borgmästare Seçer, som kom till pallen igen efter att frågorna hade besvarats av den tekniska personalen, sa: ”Det finns oro. Jag håller med. Det var därför vi behövde gå i detalj. Sedan vi kom till ledningen hade vi vårt trettionde möte om tunnelbanan. Vi gör inget lutande. Inte rädd. Vi kan uppnå detta. Bekymmer kan vara motiverade, men du kommer att upptäcka att det är på sin plats. Förhoppningsvis kommer vi att träffas som stadens aktörer i många möten. ”

Hur många passagerare kommer MERSIN RAIL SYSTEM att ha?

* Den första faslinjen i Mersin-järnvägssystemet kommer att följa Mezitli-Marina-Tulumba-Gar-riktningen.

* 2030 kommer antalet dagliga kollektivtrafikpassagerare att vara cirka 1 miljon 200 tusen människor. Målet är att transportera 70 procent av detta med ett järnvägssystem.

* Antalet dagliga passagerare av Mezitli-Gar (West) beräknas vara 206 tusen 341. Antalet passagerare per timme beräknas till 29 tusen 69.

* 62 tusen 263 av dessa kommer att vara passagerare på rutten University-Gar, 161 tusen 557 passagerare på rutten University-Hal.

* Det kommer att finnas 67 tusen 63 passagerare per dag på rutten Gar-Huzurkent och 92 tusen 32 passagerare per dag mellan Gar-OSB.

* Antalet passagerare per dag kommer att vara 81 tusen 121 personer mellan Gar-Otogar-Şehir-sjukhuset och 80 tusen 284 personer mellan Gar-Şehir-sjukhus-busstationen.

* I Mezitli-Gar-linjen kommer det att finnas 7930 meter avstängning och 4880 meter med en enda rörtunnel.

* Det kommer att finnas en parkeringsplats på 6 fordon vid 1800 stationer och cykel- och motorcykelparkeringsplatser vid alla stationer.

VAD ÄR DE TEKNISKA SPECIFIKATIONERNA AV MERSIN RAIL SYSTEM?

Linjelängd från Mezitli till Gar: 13.40 km

Antal stationer: 11

Kors sax: 5

Nödlinje: 11

Tunneltyp: Enstaka rör (9.20 meter inre diameter) och öppet stängsektion

Maximal driftshastighet: 80 km / h Driftshastighet: 42 km / h

En resetid: 23 minuter

Längden på ljusbanan mellan Eski Otogar-Şehir Hastanesi och busstationen: 8 tusen 891 meter

Antal stationer: 6

Spårvagnslinje mellan Fair Center och Mersin University: 7 tusen 247 meter

Antal stationer: 10

Karta över Mersin Metro

Mersin Subway Promotions FilmJärnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar