Regleringsdatumet för begagnade fordon har förlängts igen

Datumet för administration av begagnat fordon har förlängts igen
Datumet för administration av begagnat fordon har förlängts igen

Den begagnade marknaden, som har stigit med minskningen av försäljningen av nollbilar inom fordonssektorn, bidrar också till expansionen av expertisbranschen. Det är utan tvekan de institutionella expertisföretagen som gör det möjligt för medborgarna som kommer att köpa begagnade fordon att köpa och sälja säkert. Uppskjutandet av förordningen som införde olika förordningar som tillståndsintyg och obligatorisk garanti för försäljning av begagnade bilar och förväntas genomföras den 31 december 2019 skapar en negativ atmosfär i sektorn.

Förtroendemiljö mellan köpare skadas


Som svar på dem som är nyfikna på detaljerna om förordningen, sa TÜV SÜD D-Expert Assistent General Manager Ozan Ayözger att förordningen om handel med begagnade motorfordon försenades för första gången inom sektorn, som fastställdes som en legitim grund med expertkunskaperna som gjordes i april 2019. poser. Jag beklagar att antalet bedömningscentra som har fått ett godkännandeintyg från TSE inte har nått den önskade nivån, att övergångsprocessen inte kan slutföras. Det faktum att försäljningstransaktioner fortfarande genomförs hos notarius publicus utan en expertrapport, banar vägen för att skapa en förtroendemiljö bland köpare. Att genomföra denna övergångsprocess så snart som möjligt kommer att bidra till institutionaliseringsprocessen i vår bransch. ''

Marknadsandelen för begagnade fordon nådde 92 procent

Turkiets bilindustrin, som är bland de ledande sektorerna, andelen av begagnade fordon försäljning särskilt lockade ökad uppmärksamhet 2018. År 2018 såldes 6.9 miljoner begagnade fordon och 620 tusen noll fordon. Försäljningen av begagnade fordon med siffrorna för det senaste året har en andel på 92 procent på fordonsmarknaden. I detta sammanhang förväntas den nya perioden, som börjar med ett godkännandeintyg, inleda en stor omvandlingsprocess i sektorn.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar