Öka flygflygningarna till östra och sydöstra Anatoliska provinser

Öka flyg till östra och sydöstra Anatoliska provinser
Öka flyg till östra och sydöstra Anatoliska provinser

Ett gemensamt uttalande gjordes av Diyarbakır Commodity Exchange (DTB) och Diyarbakır Chamber of Commerce and Industry (DTSO) på grund av det otillräckliga antalet flygningar till östra och sydöstra Anatoliska provinserna. I uttalandet uppgavs att flygningarna till östra och sydöstra Anatoliska provinser var otillräckliga och det krävdes en ökning.


Uttalande av DTB och DTSO; ”Det har meddelat att flygningarna av 24 Boeing 737 MAX-flygplan i THY-flottan har stoppats fram till den andra beställningen den 13 mars 2019 av Turkish Airlines Directorate i syfte att tillhandahålla flygsäkerhet och passagerarsäkerhet. Efter att ha fattat detta beslut gjordes begränsningar för inrikes- och utrikesflyg, och antalet dagliga flygningar i många provinser minskades.

Men med ett oproportionerligt arrangemang när du planerar flyg på inrikesflyg har antalet flygningar i östra och sydöstra Anatolia-regionen minskat mycket mer än andra anatoliska provinser.

  • I de undersökningar som gjorts av oss hittades följande resultat.
  • I många provinser tillämpas 10-30% begränsning på THY- och Anadolu-jetflygningar, medan detta förhållande är begränsat till cirka 50-60% i regionen.
  • De dagliga flygningarna till Ankara från många provinser har reducerats till några dagar i veckan.
  • Det har blivit nästan omöjligt att få flygbiljetter under 400,00 TL.
  • CIP-lounger på moderna flygplatser byggda av instruktionerna från ert ordförandeskap och utrustningen inuti började ruttna eftersom de inte tas i bruk.
  • Det har blivit omöjligt att hitta en flygbiljett för en vecka sedan i många provinser och man försöker resa till provinserna i regionen med väg från närmaste flygplats.
  • Begravningarna för våra släktingar som dog i de västra provinserna kan begravas genom att vänta några dagar eftersom inga flygbiljetter kan hittas av deras släktingar.
  • Inhemska turistbesök med flyg har stoppat.
  • Tyvärr hittades inte våra begäranden om utnämning från chef för THY i denna fråga.

All officiell och vetenskaplig information visar att vår region ligger på en låg nivå jämfört med andra regioner när det gäller utveckling. Trots detta har vi som affärsmän i vår region aldrig förlorat vår beslutsamhet att ta vår nationella och regionala utveckling till en högre nivå. Våra ansträngningar för att driva vår historiska och kulturella rikedom till förmån för turistsektorn och för att bidra till den ekonomiska utvecklingen i vårt land och vår region fortsätter. Som ett resultat av freds- och säkerhetsmiljön i regionen och våra företagsinsatser har en viktig utveckling börjat inträffa inom turistsektorn. Som framgår av TURKSTAT-uppgifterna har antalet inhemska och utländska turister besökt provinserna i regionen jämfört med tidigare år.

Även om denna ökning förväntas fortsätta med en mycket snabbare acceleration under de kommande åren, ser vi DIGA generaldirektoratet att minska antalet flygningar till provinserna i regionen som en oacceptabel praxis. Det är viktigt för vårt land och vår region att utvecklas, granska de nuvarande flygprogrammen och öka flygningarna i provinserna. ”Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar