TMMOB Kanal Istanbul Project Ett katastrof förberett av Human

tmmob kanal istanbul projekt utarbetat av en mänsklig handkatastrof
tmmob kanal istanbul projekt utarbetat av en mänsklig handkatastrof

TMMOB Istanbul Provincial Coordination Board höll en presskonferens vid kammaren för arkitekter Istanbul Metropolitan Branch om MKB-rapporten om Canal Istanbul vattenvägsprojekt.

På presskonferensen där TMMOB Istanbul Provinsiella samordningskommitténs sekreterare Cevahir Efe Akçelik läste den förklarande texten läste Chamber of Architects EIA Rådgivande kommitténs sekreterare Mücella Yapıcı och Prof.Dr. Dr. Haluk Eyidoğan insåg projektet och dess effekter.

Vi varnar IGEN! KANALEN ISTANBUL-PROJEKTET MÅSTE PASSASADE FÖR DET ÄR FÖR FOR sent!

Nyligen har man sett att de förberedande processerna för Kanal Istanbul, som är ett geografiskt, ekologiskt, ekonomiskt, sociologiskt, urbant, kulturellt, dvs. vital förstörelse och ett miljöbrottsprojekt, har påskyndats för Istanbul, Thrakien, Marmara och Svarta havet.

I denna process utarbetades först förhandsapplikationsrapporten om miljökonsekvensbedömning och presenterades i 2018. Vi har nu fått veta att en omfattande utvärderingsrapport för miljökonsekvenser har upprättats och att den har flyttats till granskningskommissionen i 28.11.2019 idag. Detta möte hålls utan deltagande av professionella kamrar och TMMOB. Vi vill utvidga denna uppskattning av projektledarens inställning, som ignorerar de professionella kamrarna i ämnet.

1600-sida EIA File och dess bilagor, som vi nyligen förvärvade, granskades och utvärderades av vår arbetsgrupp. Baserat på MKB-rapporten, som för närvarande diskuteras vid IAC, säger vi;

• Idag, medan Istanbul är en stad som har tvingats möta 70 dricksvatten från andra städer, och medan president Erdoğan just har sagt "Istanbul går mot törst", kan våra befintliga vattenresurser inte förstöras.

• Detta projekt, som kommer att förstöra de nordliga skogarna, områdena, jordbruksområden och alla känsliga ekosystem, kan inte försvaras.

• Vi accepterar inte detta projekt som ökar risken för katastrof genom att införa befolkningstryck och byggtryck på regionen där tre aktiva fellinjer passerar.

• Vi avvisar starkt detta projekt, som kommer att sätta press på hela norra delen av staden och dess känsliga ekosystem, urbana, arkeologiska och naturliga platser.

• Sociologiska effekter kommer att vara mycket starka, kommer att leda till förskjutning i regionen, livskvalitet och ekonomi hos människor djupt skakade, rätten till liv och vatten från händerna på detta projekt, konstitutionen 56. återigen.

• Vi hävdar att det inte är möjligt att tillhandahålla passagesäkerheten som inte kan ges i Bosporen i Kanal Istanbul.

• Kanal Istanbul-projektet, som strider mot de allmänna planeringsprinciperna och principerna i 2009 / 1 100 Istanbul Miljöplan, som är stadens konstitution i Istanbul och godkänd den 000, är lagligen inkluderad i den högskaliga planen i Istanbul. vi säger att det är ett projekt som inte är möjligt och att det inte har någon effekt med den här funktionen.

När 1600-sidan MKB-rapport läses och granskas är det tydligt att detta inte är en rapport som utvärderar miljökonsekvenser, utan en slags projektintroduktionsrapport.

Som ett resultat;

Som TMMOB Istanbul Provincial Coordination Board avvisar vi detta projekt som ingriper i våra hav, vattenbassänger, jordbruk, betesmark, skogsområden, känsliga bevarandeområden, arkeologiska platser, natur- och stadsskyddade områden, vatten- och livsrättigheter och oundvikligen orsakar oåterkallelig skada. vi inbjuder relevanta institutioner och organisationer att agera ansvarsfullt.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar