Luftkonditionering av hög kvalitet i Istanbul Metro

Luftkonditionering av hög kvalitet i Istanbul Metro
Luftkonditionering av hög kvalitet i Istanbul Metro

Luftkonditionering av hög kvalitet i Istanbul Metro; Istanbul Metropolitan Municipality har påbörjat arbetet med att förbättra luftkvaliteten i enlighet med den nationella lagstiftningen i tunnelbanorna. Prover kommer att samlas in från fordonet, plattformen och biljetthallen och data kommer att analyseras. Resultaten kommer att undersökas och partiklarna förstörs vid källan. PM 10-värden i tunnelbanorna sänks.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), varje dag över 2 miljoner människor som reser till Istanbul för att öka luftkvaliteten i tunnelbanan har börjat arbetet. Projektet, som genomförs gemensamt av Metro İstanbul AŞ och İBB Miljöskyddsdirektorat, som är ett dotterbolag till İBB, kommer att samla in data med Particulate Matter Sampling Device. Samlade prover kommer att undersökas och källan till partiklarna kommer att bestämmas och förstöras på plats.

RESULTAT SKALL DELAS MED ISTANBULA FOLK

Metro Istanbul Energi- och miljöledningschef Ismail Adiyah, mätningar görs med jämna mellanrum i mätvärden och 80 kubikmeter flöde per sekund genom fansen av den smutsiga luften evakueras, gav följande information om arbetet:

”Vi kommer att göra mätningar i världsklass. Vi bestämmer luftens kvalitet i tunnelbanorna. Vi kommer sedan att arbeta med förbättringsmetoder. Vi kommer att fokusera på eliminering eller minskning av damm och partiklar vid källan. Men vårt mål är att göra andningsluften mer steril. ”

Adyıl betonade vikten av att använda mätinstrument av hög standard för att erhålla vetenskaplig information om luftkvalitet och betonade att tillförlitliga data inte kan erhållas från enkla enheter. Adıyıl, Uz Vi vill få hälsosamma resultat och förmedla resultaten på ett öppet sätt till våra människor genom att arbeta med fullt kvalificerade människor, få stöd från universiteten och ingenjörerna i IMM Direktoratet för miljöskydd. Vårt mål är att förbättra luftkvaliteten ytterligare. ”

EXPERTS kommer att analysera luften

Bahar Tüncel, miljöingenjör vid direktoratet för miljöskydd i Istanbul Metropolitan Municipality, uppgav att de mäter föroreningar som partiklar, kolmonoxid, kväveoxid och ozon vid olika stationer i 26 och sa:

”Linjerna Yenikapı-Hacıosman (M2) och Kadıköy-Tavşantepe (M4) kommer att mätas vid 10-stationen bestämd vid 6 dagliga perioder. Vi strävar efter att bestämma de luftkvalitetsvärden som används av tunnelbanan och de anställda andas. Vi vill ha dessa värden långt över de standarder som anges i vår nationella lagstiftning om bedömning och hantering av luftkvalitet. Vi kommer att utföra förbättringsstudier enligt analysresultaten. Iyileştirme

Tuncel klargjorde datainsamlingsprincipen för partikelmaterialprovtagningsanordningen och uppgav att den har förmågan att ta mycket fina dammprover genom att dra 2,3 kubikmeter luft per timme från skorstenssektionen och uppgav att de skulle ha möjlighet att upptäcka partiklarna med automatiska analysatorer och samla prover på filtret under perioden. Cel Efter en dag av mätning kommer filtren att ändras automatiskt. Sedan kommer elementanalysen för de insamlade proverna att göras. Vi kommer att bestämma luftens kvalitet, bestämma föroreningarnas källa och göra förbättringar. ”

VAD ÄR PM10?

Partikulära ämnen innehåller tungmetaller som kvicksilver, bly, kadmium och cancerframkallande kemikalier och utgör en risk för människors hälsa. Dessa giftiga kemikalier kombineras med fukt och förvandlas till syra. Eftersom avgaspartiklar från sot, flygaska, bensin och dieselfordon innehåller skadliga ämnen som koltjärkomponent, kan deras långvariga inandning orsaka betydande sjukdomar.

Mer än 10 mikron PM hålls i näsan. 10-1 mikrondiametrar passerar genom kapillärkärlen, medan mindre än 2 mikron ackumuleras genom att nå lungorna och bronkierna genom luftvägarna, medan de med 0,1 mikron diameter kan transporteras från kapillären till blodet.

Aktuella auktioner

 1. Transport Ticketing Global

  Januari 28 @ 08: 00 - Januari 29 @ 17: 00
 2. Årsmöte för affärsmedlemmar

  Januari 29 @ 08: 00 - Januari 31 @ 17: 00
 3. Anbudsmeddelande: Highway Overpass på Malatya-Çetinkaya Line

  Januari 29 @ 09: 30 - 10: 30
 4. Anbudsmeddelande: genomförbarhet i takkraftverk av taktyp (TÜDEMSAŞ)

  Januari 29 @ 14: 00 - 15: 30
 5. Anbudsmeddelande: Övergång vid Ulukışla Boğazköprü Line KM: 58 + 360

  Januari 30 @ 10: 30 - 11: 30

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar