Istanbul Metro Investments får största andelen i 2020-budget

Istanbul tunnelbanelinvesteringar tog den största andelen i budgeten
Istanbul tunnelbanelinvesteringar tog den största andelen i budgeten

Istanbul Metro Investments får den största andelen i 2020-budgeten; Istanbul Metropolitan Municipality 25.9 miljarder pund av 2020-budgeten presenterades för parlamentets president Imamoglu, förfallna och framtida skulder med ett budgetunderskott på 14 miljarder pund tog över, underskottet under de sex månaderna till 6 miljarder pund och 4.7 miljarder pund meddelade besparingar. ”Vi gör alla våra juridiska betalningar och betalar löner i tid. dessutom; Vi har lanserat många nya stödpaket som socialhjälp, plantskolor, Halk Süt och utbildningsstöd till 3,2 tusen universitetsstudenter. İm İmamoğlu sa, iniz Du kommer att se våra verkliga resultat från och med nu. Nu kommer vi att uppfylla instruktionerna från våra medborgare, ”sa han.


Den tredje sammanslagningen av mötena i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) i december hölls i Sarachane-byggnaden under ledning av IMM: s president Ekrem Imamoglu. Ekrem İmamoğlu presenterade IMM 3-budgeten, 2020-investerings- och serviceprogrammet, 2020-resultatprogrammet och 2020-2020s strategiska plan för IMM-församlingen, och gjorde mycket viktiga uttalanden om IMM: s framtidsvision med investeringar och tjänster.

DEV VI HAR VÄLJT AV EN IMM SOM KAN INTE BETALA PERSONALEN ”

İmamoğlu uppgav att de tog över IMM-administrationen med en tung skuldbörda och fasta investeringar den 26 juni och sa, dık Vi började med att ta över 6 miljarder pund förfallna skulder i våra armar. Vi hade inte pengar för att betala vår personal. Fram till slutet av året tog vi över ett stort budgetunderskott på 7,9 miljarder pund enligt budgeten för den tidigare administrationen. Det vill säga 6 miljarder pund förfallna skulder, plus behovet av mer pengar i slutet av året cirka 8 miljarder pund. Vi antog ett budgetunderskott på totalt 14 miljarder. Under de senaste sex månaderna hanterade vi detta underskott på 6 miljarder pund. Sedan ekonomin minskade minskade medborgarnas, företagens inkomst och därmed skatten. Med andra ord har intäkterna från IMM och dess anslutna företag minskat avsevärt. Dessutom realiseras de planerade fastighetsintäkterna inte som i budgeten. Denna sammandragning fortsatte under de andra sex månaderna av vår skyldighet. Det finns mer. Vi betalar oss en del av finansministeriet betalas efter att han tillträdde, på ett sätt som saknar motstycke i historien om Turkiet, även om det har beviljat ett förskott på den tidigare administrationen skickade oss jobb vi har gjort. Vi hanterade denna enorma kris, ett enormt finansiellt underskott. Titta på detta, vi är nära slutet av december; men våra förfallna skulder ökade inte. Våra förfallna skulder ligger fortfarande på 14 miljarder pund vi har tagit över. Även om vi betalade skatter och skulder från den tidigare administrationen till regeringen uppnådde vi stor framgång! Så vad har vi gjort? Hur gjorde vi det?

SON VI HAR SLUTT AVFALL ”

Imamoglu betonade att de har sparat pengar, inte genomfört några onödiga arbeten eller lagt bort dem och lyckats realisera investeringar till priser långt under det planerade.

”Så vi slutade slösa. Vi kommer att göra mer. Kom ihåg att vi inte planerade något arbete i år. Den tidigare ledningen planerade för oss. Vi lyckades bara med vad de hade planerat, saker som styrdes enligt deras initiativ och prioriteringar. Sammanfattningsvis reducerade vi budgetunderskottet på 7,9 miljarder TL till 4,7 miljarder TL. På bara sex månader och planerad av den tidigare administrationen har vi sparat 6 miljarder pund från den budget vi hittade på vårt knä. Vi har hanterat underskottet på cirka 3,2 miljarder TL genom att ta bara 2,2 miljarder lånemyndighet från IMM-församlingen. Vi fortsätter att betala förfallna skulder. Ingen av våra investeringar har slutat. Vi började nya. Vi stoppade byggandet av våra två tunnelbanelinjer efter 8 år. Vi börjar en tredje snart. Vi ger också förtroende för marknaden. Eftersom alla vet att IMMs nya och professionella personal gör ekonomisk planering bra. Vi gör alla våra juridiska betalningar. Vi betalar vår personal i tid. Vi startar nya projekt inom området socialtjänster. Även under de första sex månaderna av kampen mot fattigdom i städerna kunde vi fördela budgetar för nya projekt. Vi kunde lansera många nya stödpaket, som socialhjälp, plantskolor, Halk Süt-projektet och stöd för 2 30.000 universitet. Vi gjorde allt detta! ”

ŞŞ Dotterbolag som inte var tillgängliga att bjuda på att tjäna ”

IMMOGLU påpekade att den beräknade budgeten på 23,5 miljarder TL av IMM-medlemsförbunden realiserades som 15 miljarder TL med en 20,5 procents minskning. han underströk att ärendet inte är tillåtet.

Imamoğlu uppgav att dessa företag betalar en stor del av sina skatteskulder och omstrukturerar en del av dem. ”Under de första sex månaderna omvändade vi detta foto i dotterbolagen. Detta är en enorm framgång. Vi har tillhandahållit kontinuitet i tjänsten. Med undantag för İGDAŞ har vi gjort en skillnad på 6 miljoner i våra dotterbolag, och med İGDAŞ avslutar vi i år med en vinst på 600 miljoner liror. Vi kommer att fördubbla detta åtminstone nästa år. ”

"Du kommer att se vår stora prestanda efter det!"

İBBs president Ekrem İmamoğlu erinrade om att ISBB begränsar sig genom att säga Hayır No esine till IMM-församlingens vattenreglering i ISKI och sade, rağmen Trots detta fortsätter vi att investera i ISKI. Du kommer att se att nästa år kommer vi att uppnå ekonomiskt framgångsrika resultat på İSKİ. I IETT subventionerar IMM det offentliga stödet och rabatter. Vår huvudprestanda kommer att ses från och med nu. Med andra ord, år 2020 och därefter kommer 16 miljoner Istanbuliter att bevittna hur en rättvis och rättvis administration förvaltar och hanterar budgeten. Vi kommer att se tillsammans 2020 ”.

K DENK BUDGET; RESPEKTERA FÖR MENNESKER, STÄLLER STADEN

Imamoglu påpekade att IMM genomförde en motsvarande budget mellan 2008 och 2000 med undantag för den globala finansiella krisen 2013 och beskrev de senaste 5 åren som en katastrof när det gäller finans och disciplin.

”När vi var på jobbet hade skillnaden i inkomst och utgifter och den totala avtalsenliga skyldigheten överskridit 60 miljarder pund. Vi kommer att hantera det med en förståelse som utvecklar åtgärder för att rätta till detta. ”För oss betyder budget allmän samvete. För oss betyder budget rättvisa. Att spara på vägen till ett rättvist, grönt och kreativt Istanbul betyder aldrig att slösa bort. Det betyder att investera i den heliga stadens framtid. Respekt för människor och omsorg för staden. Öppenhet i linje med principer och värderingar. Vi planerade vår 2020-budget med denna förståelse. Vi tillåter inte slöseri och gör inte heller saker utan böcker eller böcker. När vi lyckades de senaste 6 månaderna med ett otroligt budgetunderskott kommer vi att fortsätta att öka våra budgetprestanda och öka effektiviteten utan att lämna besparingar. ”

2020 BUDGET 25,9 miljarder LIRA

Ekrem İmamoğlu uppgav att de planerar intäkter på 2020 miljarder TL och utgifter på cirka 21,3 miljarder TL i IMM: s budget 25.9. ”Vi planerar att våra intäkter ska vara 2019 miljarder 12 miljoner TL med en ökning med 21 procent jämfört med 250. Våra utgifter är 25 miljarder 850 miljoner pund. Vi kommer att ha ytterligare 4.6 miljarder TL-lånåterbetalningar till vårt 3.6 miljarder TL-underskott. När vi tappar det nuvarande 3.5 miljarder lånet, betyder det ett nettofinansieringsbehov på 4.7 miljarder TL.

INVESTERINGAR VIL ÖKA 5,5 MILLION LIRA

Imamoglu sade att de skulle öka sina investeringar från 2019 miljarder 14 miljoner pund till 139 miljarder 19 miljoner pund jämfört med 479, och att de rutinmässiga investeringarna ökade från 5 miljarder 487 miljoner till 9 miljarder 483 miljoner, projektinvesteringar från 4 miljarder 363 miljoner till 5 miljarder 849 miljoner och projekttjänstinvesteringar från 319 miljoner till 467 miljoner. kommer att komma ut, eftersom rutininvesteringar 2019 kommer 3 miljarder 680 miljoner pund att realiseras på nivån av inledde.

PRIORITETS TRANSPORT OCH METRO

Imamoglu sa: ”2020 kommer vi att göra en nettoinvestering på cirka 10 miljarder pund. Vi väntar på ditt stöd till vår budget för att betjäna Istanbul och Istanbul, för att kunna göra projekt och betala de skulder som vi tog över från tidigare och tidigare administrationer. I våra investeringsprioriteringar kan du se spåren från både de 16 miljoner Istanbuliternas vilja som framkom i den strategiska planen och vår ledningsförståelse. Transport, miljö och kampen mot stadsfattigdom är bland våra främsta investeringsprioriteringar. På samma sätt kommer investeringar i hälsa och sociala tjänster, katastrof- och riskhantering och utbildning och kulturinvesteringar vara våra viktigaste områden. ”

Emamoğlu betonade att den största andelen investeringar tilldelas transport och tunnelbana. ”Vi planerade en investeringsbudget på 2020 miljarder TL år 10. Vi kommer att fortsätta göra våra lånbetalningar. Vi fortsätter att betala förfallna skulder. Vi vill snabbt nå de dagar då IMM kommer att förhindra den ekonomiska knäppningen och göra en motsvarande budget. Jag hoppas att vi nästa år kommer att fatta rätt beslut på 16 miljoner Istanbulites vägnar och hantera rätt budget. ”

HUNDRA TUSENT AV ISTANBUL STÖDDE IMM'S VÄNKART

I sitt tal gav IMM: s president Ekrem İmamoğlu information om den strategiska planen 2020–2024 som utarbetats med Istanbuliterna. Med uppgift om att den 5-åriga färdplanen för Istanbul bestäms med aktivt deltagande av hundratusentals Istanbulites, 1.115 XNUMX institutioner och icke-statliga organisationer, fortsatte İmamoğlu sina ord på följande sätt:

Iz Vi kommer att följa medborgarnas instruktioner om vart och hur Istanbul kommer att gå under de kommande 5 åren. Jag vill tacka alla våra medborgare som utarbetade den 16-åriga färdplanen för Istanbul, vilket återspeglar 5 miljoner Istanbulites vilja och de konkreta principerna och värderingarna för IMM i dess ansvar att uppfylla denna vilja. De delade ansvaret för att hantera Istanbul och lindrade vår börda. Istanbul kommer att fortsätta på den väg som medborgaren drar och denna stad kommer att bli ett vackrare, mycket gladare och mer hoppfullt boendeutrymme för alla. ”

PRIORITET I ISTANBUL AVKASTNING, TRANSPORT OCH MILJÖ

Ekrem İmamoğlu, IMM strategiska plan som täcker den förberedande processen och demokratiskt deltagande i själva "Istanbul You" kampanj betonar att detta är ett första i Turkiets historia, "Tillsammans har vi utarbetat en strategisk plan för att övergå till lokal regeringar litteratur. Våra människor och intressenter är de primära tjänsteområdena för jordbävning, katastrof och nödhantering; transporttjänster; miljöledning; migranter och asylsökande; zonhantering och stadsförnyelse. Medan våra undersökningar avslöjar det stora fotografiet ur Istanbulites synvinkel; och våra verkstäder gjorde det möjligt för oss att tränga in i stadslivets kapillärer. Som ett resultat av alla dessa identifierade vi styrkorna och svagheterna hos vår institution. Vi uttrycker vår vision formad mot bakgrund av våra strategiska planverk som çalış Fair, grön och kreativ stad, glad Istanbul ”. Vårt huvudmål är att avslöja den befintliga potentialen i Istanbul och att göra den tillgänglig för alla som bor i denna stad. Vi har tagit fram åtta teman: tillgängligt Istanbul, miljökänsligt, producerar Istanbul, delar Istanbul, lever Istanbul, unikt arv, ekonomisk hållbarhet, deltagande och innovativ förvaltning. Var och en av dessa teman förklarar våra strategiska mål. Vi vill inte att den strategiska planen 2020-2024 ska vara ett obegripligt antal sidor utan motsvarande i praktiken. År 2024 kommer vi att ha identifierat alla katastrofområdets prioriterade områden. Vi kommer att öka det totala antalet projekt som realiseras inom ramen för stadsomvandlingsprojekt till 44. Vi kommer att öka andelen järnvägssystemtransport i kollektivtrafik från 20,6 procent till 30 procent. Vi kommer att öka kapaciteten på parkeringen till 100 tusen nya parkeringsplatser från 94.471 till 194 tusen 471. Vi ökar den aktiva gröna areal per person från 7,04 kvadratmeter till 9,04 kvadratmeter. Vi kommer att öka det totala grönområdet med 30 miljoner 872 tusen 55 kvadratmeter. Vi kommer att öka antalet sociala tjänster från 822 tusen 162 till 2 miljoner 552 tusen 710 enheter per år. Vi kommer alla att gå tillsammans på vägen till Istanbuls fred och lycka med denna strategiska plan utarbetad genom att lyssna och förstå medborgarna fullständigt. ”Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar