Istanbul jordbävningsverkstad startade

istanbul jordbävning började calistayi
istanbul jordbävning började calistayi

Istanbul Metropolitan Municipality borgmästare Ekrem İmamoğlu'nun Jordbävningsverkstad inledde med öppningstalen, alla aspekter av jordbävningsrisken i Istanbul investeras på bordet. Byggnaders och katastrofträningens jordbävningsmotstånd förekommer som en vanlig uppfattning från lokala och utländska experter.

Den första talaren för Dep Istanbul Earthquake Workshop Prof., organiserad av Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), där nationella och internationella intressenter samlas. Dr. Marco Bohnhoff.

Efter IMM: s president Ekrem İmamoğlu öppnande tal gav Bohnhoff information om jordbävningens omfattning i Istanbul med sin presentation med titeln S Seismotectonic Status of the North Anatolian Fault and its meaning for Earthquake Hazard ”.

LÅSTA Fel i MARMARA

Bohnhoff delade att North Anatolian Fault Line har varit låsta fel i Marmara-divisionen sedan 1766, och att det kan bli ett jordbävning upp till storleken på 7,4 inom en snar framtid. Bonhoff fortsatte sitt tal på följande sätt:

Ere Enligt våra uppgifter förväntas en jordbävning upp till 7,4 i Marmara och ingen jordbävning förutspås ovanför den. Även en jordbävning av storleken 7,4 är en allvarlig socioekonomisk fara för Istanbul och dess omgivningar. Denna risk måste hanteras. ”

24 I sitt tal uttalade Bonhoff att jordbävningen i storleken på 5,8 i september var en fast fördel i Central Marmara.

Son Den sista jordbävningen har skapat förväntningarna att det kommer att bli en större jordbävning. Men de seismiska rörelserna har nu avtagit. Seismiska rörelser i regionen ökade före jordbävningarna 4,7 och 5,8. System för tidig varning aktiveras om vi kan följa aktiviteterna här närmare. ”

TSUNAMI PROTECT MYSTERY

Efter Marco Bonhoff, Pierre Henry gjorde sin presentation. I sitt anförande med titeln K The Contribution of Marine Earth Sciences till Istanbul Jordbävningsanalys Henry, sade Henry att jordvetenskapen underlättade jordbävningsstudierna i Istanbul och sa:

Dik Vi utvecklade observationshus i Istanbul efter jordbävningen 1999 och vi har kommit långt i arbetena. I vår forskning har vi sett att Marmara-felet är låst vid havsbotten. ”

Henry bevarade mysteriet om tsunamin som kan upplevas efter jordbävningen i Marmara och sade Henry att det finns olika scenarier för felets start- och slutpunkter. Men tsunamirisken i Marmara är inte för hög att uttrycka Henry, varningssystem för att inrättas för att tsunamirisken är möjlig att förutsäga i förväg, sade han.

KADIOĞLU: İZ VI KAN REDUSERA SKADA, INTE FARA ”

En av talarna för verkstaden var Prof.Dr. Dr. I sitt anförande med titeln ”Emergency Disaster Situation Mik” påpekade Mikdat Kadıoğlu att polis-, ambulans- och brandkårens anställda som vi förväntar oss att hjälpa kommer att vara i en katastrof vid en större katastrof.

Kadıoğlu sade: ”Vi måste byta till katastrofhantering i samhällsbasen. Kompetensutbildning måste tillhandahållas utanför medvetenhetsträning. Vid en katastrof bör en gemenskapsbaserad situation antas, eftersom alla kommer att vara i katastrof. Den första 72-klockan i katastrof är viktig. Här gör vi första hjälpen själva ..

Kadıoğlu, som konstaterade att katastrof bör beredas enligt det värsta scenariot, säger: ”Katastrofhantering är att minska riskerna, inte sökning och räddning. 34 är att minska möjligheten för tusen skadade byggnader till 34. Om risken minskas är interventionen framgångsrik. Utan riskhantering är krishantering inte så vettigt. Vi kan inte eliminera faran för jordbävningar men vi kan minska skadorna. ”

Samlingsområden, skolor, som indikerar att moskén Kadıoğlu, betonade vikten av att göra dessa byggnader intakta.

Workshopens första dag, som innehåller representanter från olika discipliner, yrkesgrupper och sektorer, fortsätter med parallella sessioner. På workshopens andra dag kommer det att finnas diskussioner runt bordet för att diskutera problemen och lösningsförslagen.

WORKSHOP-PROGRAM:

2 DECEMBER 2019

PARALLELSESSIONER 1. AVSNITT

SESSION - 1.1: HANTERING AV RISKRISK

Moderator: Dr. Fouad Bendimerad (Earthquake and Megasehir Initiative)

Talare: - Prof.Dr. Dr. Dr. Haluk Eyidoğan - Shoji Hasegawa (JICA) Föreläsare. Medlem Meltem Şenol Balaban (Mellanösterns tekniska universitet) - Erdem Ergin (UNDP)

Session - 2.1: NÖDHANTERING

Moderator: Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu (Istanbul tekniska universitet)

Talare: - Zafer Baybaba (Istanbul: s säkerhetsdirektorat) - Abdurrahman Yildirim (KIZILAY) - Murat Yazici (Istanbul Metropolitan Municipality) - Ali Nasuh Mahruki (ordförande för AKUT Foundation) - Assoc. Dr. Gülşen Aytaç (Istanbul tekniska universitet)

Session - 3.1: ISTANBUL JORDKVÄCKFARA

Moderator: Prof. Dr. Marco Bohnhoff (GFZ)

Talare: - Prof.Dr. Dr. Mustafa Vi (Turkiet Jordbävning Foundation) - Professor Dr. Haluk Özener (Boğaziçi universitet) Dr. Prof. Dr. Ziyadin Çakır (Istanbul tekniska universitet) Dr. Se hela Okans profil Dr. Professor Dr. Semih Ergintav (Boğaziçi universitet) Dr. Sinan Özeren (Istanbuls tekniska universitet)

Session - 4.1: RISK FINANS FÖR RISK

Moderator: Pelin Kihtir Öztürk (affärsplattform för mål) Högtalare: - TÜSİAD - Oktay farfar (MUSIAD) - Nart Levent (Istanbul Industri-) - Yuichiro Takada (JICA Turkiet) - Robust SME

Session - 5.1: HÅLLBARA BYGNINGAR

Moderator: Prof. Dr. Atiye Tuğrul (Istanbul universitet - Cerrahpaşa)

Talare: - Prof.Dr. Dr. Prof. Dr. Polat Gülkan (Çankaya University) Dr. Professor dr. Atiye Tuğrul (İstanbul universitet - Cerrahpaşa) Dr. Güray Arslan (Yıldız Technical University) - Ferdi Erdoğan (İMSAD) - Sinan Türkkan (Jordbävningsförstärkningsföreningen)

SESSION - 6.1: EKOSYSTEM, NATURRESURSER OCH KLIMATÄNDRING Anpassning

Moderator: Prof. Dr. Azime TEZER (Istanbul Technical University)

Högtalare: - Dursun Yıldız (Water Policy Association) - Engin Işıltan (ÇEDBİK) Ender Peker (Çankaya University, Istanbul Policy Center) - Original Gemciler (WWF Turkiet) - Bahtiyar Kurt (UNDP) - Assoc. Dr. Harun Aydın (Hacettepe universitet)

PARALLELSESSIONER 2. AVSNITT

Session - 1.2: KOMMUNIKATION AV RISKRISK

Moderator: Dr. Mehmet ÇAKILCIOĞLU (Istanbul Metropolitan Municipality)

Talare: - Prof.Dr. Dr. Nuray Karancı (Tekniska universitetet i Mellanöstern) Föreläsare. Medlem Canay Doğulu (TED University) Föreläsare. Gözde İkizer (TOBB University of Economics and Technology) - Assoc. Dr. Prof. Dr. Gülüm Tanırcan (Boğaziçi universitet) Föreläsare. Ledamot Nazan Cömert Baechler (Marmara universitet)

SESSION - 2.2: JORDKVÄXT EFTER: FÖRBÄTTNING

Moderator: Gürkan AKGÜN (Istanbul Metropolitan Municipality)

Talare: - Selim Kaçmazoğlu (İstanbul provinsiella direktoratet för nationell utbildning) - Remzi Albayrak (İstanbul Metropolitan Municipality) - Giray Moralı (Istanbul provinsdirektoratet för miljö och urbanisering) - Assoc. Dr. Ezgi Orhan (Çankaya University)

Session - 3.2: SKADA I ISTANBUL

Moderator: Dr. Cecilia Nievas (GFZ)

Talare: - Prof.Dr. Dr. Eser Çaktı (Boğaziçi universitet) - Prof.Dr. Dr. Haluk Sucuoğlu (Mellanösterns tekniska universitet) Dr. Prof. Dr. Alper İlki (Istanbul tekniska universitet) - Assoc. Dr. Professor Dr. Nevra Ertürk (Yıldız Technical University, ICOMOS) Föreläsare. Medlem Özgün Konca (Boğaziçi universitet)

SESSION - 4.2: RISKÖVERFÖRING AV RISKER

Moderator: Prof. Vi ER Mustafa (Turkiet jordbävningen Foundation)

Talare: - İsmet Gungor (Natural Disaster Anstalten) - Mehmet Akif Eroglu (Turkiet Försäkringsgivare Association) - Serpil Ozturk (Natural Disaster Anstalten) - Professor Dr. Sinan Akkar (Boğaziçi universitet) - Güneş Karakoyunlu (Milli-Re)

Session - 5.2: HÅLLBAR URBANISATION

Moderator: - Prof. Dr. İbrahim Orhan Demir (Istanbul Metropolitan Municipality) Talare: - Assoc. Dr. Ufuk Hancılar (Boğaziçi University) - Nusret Alkan (İGDAŞ) - METRO A.Ş. - M. Kemal Demirkol (GTE) - ISKI - KIPTAS

Session - 5.3: HÅLLBAR RUMLIG PLANERING

Moderator: Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy (Istanbuls tekniska universitet) Talare: - Prof.Dr. Dr. Prof. Dr. Nihal Ekin Erkan (Marmara University) - Prof.Dr. Dr. Handan Türkoğlu (Istanbuls tekniska universitet) - Assoc. Dr. Prof. Dr. Seda Kundak (Istanbuls tekniska universitet) Prof. Dr. Zeynep Deniz Yaman Galantini (Istanbul tekniska universitet) Dr. Kontakta Murat direkt

3 DECEMBER 2019

Rundbordssessioner

(PROBLEM, LÖSNINGAR OCH PROJEKTION)

TEMA - 1: RISKHANTERING OCH KOMMUNIKATION

TEMA - 2: NÖDHANTERING OCH FÖRBÄTTNING

TEMA - 3: FÖRSTÅ RISK

TEMA - 4: RISKFINANSIERING OCH KOMMUNIKATION

TEMA - 5: HÅLLBAR Rumslig planering och utveckling

TEMA-6: EKOSYSTEM, NATURRESURSER OCH KLIMATÄNDRING Anpassning

STÄNGNING OCH UTVÄRDERING

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar