Med tanke på jordbävningsverkstaden är İmamoğlu Channel Murder Project

imamoglu kanal talade i jordbävning Calistayin istanbul mordprojekt
imamoglu kanal talade i jordbävning Calistayin istanbul mordprojekt

Talare på Istanbul Jordbävningsverkstad tilldelades borgmästaren i Istanbul Metropolitan Municipality Ekrem İmamoğlu projektet ”Channel Istanbul”. Imamoglu påpekade att Canal Istanbul inte bara är ett sjötransportprojekt att projektet innehåller risker som kan förändra stadens ekologiska balanssystem både på land och till sjöss.

Am Lakes, bassänger, jordbruksarealer, livsmiljöer, grundvattensystem och stadens hela transportsystem påverkas kritiskt av projektet. Bortsett från förstörelsen av jordbruksmark, kommer ön att bildas mellan Istanbuls sund och den nya kanalen som ska öppnas, en situation med fängelse av en befolkning på 8 miljoner uppstår. Med detta freak-projekt kommer 8 miljoner att fängas i landets jordbävningsriskzon. ” İmamoğlu påpekade att många attraktionscentra, städer, fabriker, skolor och arbetstillfällen kan skapas med pengar som ska spenderas på Kanal i Istanbul och sade: "En annan fråga som miljontals medborgare på hungergränsen kan anställa i sina egna städer och byar. Sammanfattningsvis är detta projekt inte ens ett förrådsprojekt mot Istanbul. Det är officiellt ett mordprojekt. Det är ett onödigt katastrofprojekt för Istanbul. När detta projekt är klart kommer Istanbul att vara klar ..

"Jordbävningsverkstaden", som handlar om jordbävningsfrågan, en av de största katastroferna framför Istanbul, började i Istanbul Congress Center. Tayfun Kahraman, chef för avdelningen för jordbävningsriskhantering och stadsförbättring, Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) höll det första talet på verkstaden som kommer att hållas mellan december 2-3 december. Kahraman, sedan mikrofonen Ekrem İmamoğlu IMM-president, Istanbul, på grund av de bosättningar som drabbades av en av världens mest riskfyllda jordbävningsfellinjer upprättades på de stressade. I denna workshop sa İmamoğlu att de kom samman för att göra en tydlig färdplan över staden. Imamoglu sa att i det förflutna fungerade saker inte alls eller fungerade inte som de borde, gerekti Det finns naturligtvis olika orsaker till att saker har stoppat eller stoppat. Men det viktigaste skälet är inte "Vi" utan "jag" är förvaltningsformen, "jag vet" -metoden är anlay Förståelsen av nationens röst och vilja. Därför, sedan dagen vi kom till administrationen, satte vi oss för en ledning som skulle mobilisera det gemensamma sinnet. Vi började genomföra workshops om alla livsområden och alla behov i Istanbul. Vi samlar relevanta personer, experter, partners och stödmottagare. ”

SV DE VIKTIGSTE AV VERKSAMHETEN VI HAR HELT I DAG ”

Imamoglu sa att staden inte borde vara ett pusselområde, därför, demokratiskt deltagande, sinne och vetenskap, betonade de att de har vägnat. İmamoğlu påpekade vikten av evenemanget med orden “Det viktigaste av de verkstäder vi har gjort hittills, eftersom birincil Den kommunala administrationens och borgmästarens primära uppgift är att säkerställa säkerheten för liv och egendom för alla medborgare som bor i staden. Så du kan först, sedan varorna. Behov, projekt och tjänster inom alla andra områden kan bara komma efter det. Å andra sidan finns det så många områden att vad du gör på dessa områden, hur mycket arbete eller vad du uppnår ofta är oklart. Mycket okänd. Mycket obetydlig. Det är verkligen inte möjligt att binda det arbete, tid och resurser som du kommer att spendera i dessa områden. Jordbävnings- och katastrofberedskapsområde är också ett av dessa områden, men bara när du stöter på en jordbävning eller katastrof, hur viktiga dina tidigare förberedelser, hur strategiska och hur livräddande förstås. Kanske är det därför politiker, särskilt populistiska politiker, inte uppmärksammar dessa områden. Precis som de ignorerar frågan om global uppvärmning och koldioxidutsläpp. Vi är inte den typen av politiker, ”sade han. Med hänvisning till deras arbete på jordbävningen under perioden av Beylikdüzü borgmästare İmamoğlu, sa:

PR-JORDKVÄXT ÄR DEN STADAS VIKTIGSTE RISKEN ”

”Vi kan inte sätta våra huvuden i sanden. Vi biter. Den viktigaste risken för denna stad är jordbävningen. Och denna risk är inte en så liten risk. Dessutom är denna risk inte bara risken för Istanbul. Alla Turkiet risk. Vi pratar om möjligheten till ett stort kaos och en nationell katastrof där livet kommer att stoppa och ekonomin kommer att drabbas av stora skador. Vi pratar om en stor risk inför de nuvarande 1.2 miljoner strukturerna. Vi pratar om en risk att 48 tusen byggnader skadas allvarligt och tiotusentals medborgare kommer att dö. Som en ny ledning är därför vårt primära mål att göra Istanbul till en stad som är resistent mot katastrofer och särskilt mot jordbävningar. Vårt mest konkreta mål är att ta fram en färdplan genom att ta hänsyn till alla vetenskapliga lösningsförslag i internationell och nationell skala. Vi vill hitta en strategi baserad på vetenskaplig information och ta hänsyn till alla relevanta intressenters åsikter och vidta åtgärder. ”

Imamoglu fann att Istanbul hade tappat mycket tid på jordbävningar och sa: ”Hur kan ett samhälle vara under en så stor risk att ignoreras? Jag har inget emot. ” Han säger att de inte vill slösa bort mer tid, sa İmamoğlu, hepsi Alla universitet, institut, icke-statliga organisationer, centrala och lokala offentliga institutioner; kompetens, utbildning och expertis. Alla bör vara involverade i alla förebyggande och rehabiliterande processer. För det är en mobilisering. ”

SA OM DU HAR EN BEGRÄNSAD BUDGET, HUR SPENDER DU? ”

Medan det fanns en brinnande fråga som jordbävningen, kritiserade İmamoğlu projektet "Channel Istanbul" och lade till, jag skulle vilja fråga alla Istanbuliter: Om du har en begränsad budget, hur skulle du spendera den budgeten? Om du har svårt att få maten att mata dina familjemedlemmar. Om du inte har tillräckligt med inkomst för att mata och lära dina barn på ett bra och hälsosamt sätt. Skulle du gå i skuld för att köpa onödiga och lyxiga möbler i ditt hus eller skulle du låna från banken och åka på semester? Som en familj, en far, en mamma, vad bryr du dig om när du planerar att spendera din egen budget? Om du är en affärsman, en näringsidkare, en affärsman, hur agerar du? Köper du som båthandlare, handlare eller smarta affärsmän båtar med dina vinster? Eller vill du göra investeringar som säkerställer ditt företags överlevnad ”. İmamoğlu konstaterade att svaren på dessa frågor är säkra:

M KAN VÅRA PRIORITET KANALA ISTANBUL? ”

Sorumlu Ansvariga föräldrar med begränsade budgetar tänker ansvariga affärsmän tio gånger innan de spenderar varje öre. Kärnmjölk fungerar inte som den så kallade mänskliga typen som börjar dricka. Men hur ska en klok offentlig förvaltare, en klok politiker, planera att spendera den offentliga budgeten? Är det inte en prioritering att förbättra livskvaliteten för nationen, sysselsättning, produktion, utbildning och hälsa? Kommer du att spendera nationens resurser på en rå dröm? Det har varit ett samtal om ett Channel-projekt i Istanbul i denna stad ett tag. Har de någon gång frågat oss? Fick de vår åsikt? Hundratusentals ungdomar, ungdomar, 4 miljoner talangfulla människor är arbetslösa och hopplösa. När alla dessa människor är fattiga. Med all produktion som behövs. När det finns behov av att bygga så många fabriker. Barnen i denna stad på 16 miljoner, denna storstads framtid, kan inte mata tillräckligt. Medan den mycket viktade delen inte kan få förskoleutbildning. Kan vi prioritera Kanal i Istanbul när vi studerar i trånga klassrum? ”

Imamoglu påpekade att Canal Istanbul inte bara är ett sjötransportprojekt att projektet innehåller risker som kan förändra stadens ekologiska balanssystem både på land och till sjöss. İmamoğlu listade dessa risker i sitt tal på följande sätt:

“MATPROJEKT!”

Proj Projektet påverkas kritiskt av sjöar, bassänger, jordbruksarealer, livsmiljöer, grundvattensystem och stadens hela transportsystem. Bortsett från förstörelsen av jordbruksmark, kommer ön att bildas mellan Istanbuls sund och den nya kanalen som ska öppnas, en situation med fängelse av en befolkning på 8 miljoner uppstår. Med detta freak-projekt kommer 8 miljoner att fängas i landets högsta jordbävningsriskzon. Det finns ingen stat i världen som kommer att överföra en så hög befolkning till en annan geografi under en jordbävning. Vilket slags projekt är det för Guds skull? Vad är orsaken? Se, kanalen i projektet är ungefär 45 kilometer lång, 20,75 meter djup och den smalaste delen 275 meter bred. En kanal som passerar genom Sazlıdere och Terkoz-bassängerna. Projektet förstör med andra ord Sazlıbosna och Terkoz-områdena. Det medför risken för grundvatten och saltning av Terkoz sjön. Det är uppenbart att Istanbul utgör ett enormt hot mot behovet av dricksvatten. Enbart detta är en anledning till att inte göra detta projekt! Kommer befolkningen i Istanbul att dricka havsvatten? Å andra sidan kommer projektet att föra 1,1 miljoner nya invånare till regionen, med andra ord kommer en ny befolkning som är lika stor som 6 Beşiktaş eller 5 Bakırköy-distriktet att läggas till. På grund av detta projekt kommer 3.4 att skapa miljoner nya resor. Istanbul-trafiken kommer att öka med minst procent 10. 23 miljoner kvadratmeter skogsområde, 136 miljoner kvadratmeter jordbruksareal kommer att förstöras. Det kommer inte att finnas någon Sazlıdere-dam. State Hydraulic Works (DSI) gav därför en negativ rapport till projektet. Enligt rapporten kommer 29 av de vattenbassänger som uppfyller vattenbehovet att förstöras. Med byggandet av kanalen kommer att bli en enorm utgrävning. Enligt TMMOB-rapporten kommer 2.1 att ha en miljarder kubikmeter utgrävning. Dagligen kommer 10 tusen grävbilar att delta i Istanbul-trafiken. Det är oklart var utgrävningen kommer att falla! Grävning, till exempel; Om Güngören-Esenler-Bağcılar utsläpp över dessa distrikt kommer dessa distrikt att stiga cirka 30 meter. ”

"Det finns en minskning i ISTANBUL BOSFORUS TRAFIK!"

1., 2., Och 3. grad i jordbävningszoner som indikerar att Imamoglu, "11 kilometer från North Anatolian Fault, 30 kilometer från Cinarcik Fault passerar. Forskare säger att Channel Istanbul-projektet kommer att störa jorden och underjordiska stressbalanser, och överbelastningar kommer att bjuda in nya jordbävningar. Bevarandet av den historiska strukturen i Bosphorus citeras som orsaken till projektet. Men med projektet påverkar 17 SIT-området på miljoner kvadratmeter. Bathenoa Ancient City vid stränderna av Küçükçekmece sjön och Yarımburgaz-grottorna, som är en av de första bosättningarna ligger i projektområdet. Jag vill fästa er uppmärksamhet på Bosporustrafiken. Som påstås i MKB-ansökningsfilen är Bosphorus-trafiken inte en ökning jämfört med år, men tvärtom, särskilt under det senaste 10-året, observeras en minskning med 22,46 procent. Med hänvisning till att negativiteterna inte kommer att begränsas till Istanbul, betonade İmamoğlu att Marmarahavet och regionen också är i allvarlig fara:

”Det mycket bördiga jordbruks- och skogsområdet på 45 kilometer långt och i genomsnitt 150 meter bredt kommer att elimineras för alltid. Eftersom Istanbulhalvön kommer att lämna Thrakien kommer nya anslutningsbroar att behövas. På grund av den ensidiga urladdningen från Svarta havet till Marmarahavet kommer Marmarahavet att förorenas kraftigt. Denna situation äventyrar Marmarahavens levande liv såväl som fisket och folket som lever i denna verksamhet. Kanalen kommer också att orsaka klimatförändringar. Tillsammans med det förstörda landet kommer djurlivet där att förstöras. ”

”NÄR DETTA PROJEKT FÖR FULLT FÖR ATT FÖRSTA ISTANBUL”

İmamoğlu påpekade att många attraktionscentra, städer, fabriker, skolor och arbetstillfällen kan skapas med pengar som ska spenderas på Kanal i Istanbul och sade: "En annan fråga som miljontals medborgare på hungergränsen kan använda i sina egna städer och byar. Sammanfattningsvis är detta projekt inte ens ett förrådsprojekt mot Istanbul. Det är officiellt ett mordprojekt. Det är ett onödigt katastrofprojekt för Istanbul. När detta projekt är klart kommer Istanbul att vara klar. Denna underbara stad kommer att vara en obeboelig stad. Ren luft, vatteninfrastruktur kommer att stå i fred med problemen som inte kan lösas med tanke på trafik. Varken Bosphorus-korsningen eller sjöfarten över sjöfarten, och det är inte ekonomiskt nödvändigt. Den var beredd bara för att skapa nya hyresområden, och dess destruktiva konsekvenser beaktades aldrig. Vi kan inte och kommer inte att tillåta förstörelse av den naturliga miljön, livsmiljöer och vattenbassänger i denna antika stad om någon tjänar pengar. Vi kommer att förhindra misstag med din expertis, känslighet och mod.

Med ditt gemensamma sinne kommer vi att göra vår stad säkrare, mer levande och mer attraktiv för 16 miljoner. Tack, var där ”.

Specialdeltagare, 2-3 kommer att hållas mellan december för att sitta, ämnet för jordbävningen i Istanbul kommer att investera.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar