Förarlös och spårfri spårvagn startar i Kina

cinde förarlös och oavbruten spårvagn startar flygningar
cinde förarlös och oavbruten spårvagn startar flygningar

Förarlösa och ouppräknade spårvagnar börjar i Kina; Enligt nyheterna från Chinese International Radio följer nu ett fordon på vägarna i Yibin City i Sichuan-provinsen sina egna spår och går på gummihjul.

Kinesiska medier rapporterade på lördag, december 7 att det elektriska fordonet kan accelerera upp till 70 kilometer i timmen och batteriet är lätt att ladda. Fordonet, som har testats i två år, drivs av ett autonomt system med eller utan förare. De tre 300-vagnarna styrs av navigationssystemet, liksom av optiska sensorer och andra sensorer. När den används av föraren ser bilen ut som en mycket lång buss.

Å andra sidan är investeringskostnaden betydligt lägre, enligt experternas beräkningar, eftersom räcke inte krävs. Rutten för det nya autonoma urbana fordonet är 17,7 kilometer. Dessutom kan rutten enkelt ändras, i motsats till ett spårvagnssystem.

Vägar för liknande fordon finns redan i Zhuzhou, en av städerna Hunan, Central China Province och Yongxiu, Jiangxi, East China Province. CRRC Zhuzhou Locomotive Company, som verkar i Hunan, har också genomfört tester i Qatar värme sedan sommaren med sin nya bil - världsmästerskapet i fotboll på 2022. Även om det nya fordonet kan beskrivas som en blandning av tunnelbana, tåg och buss, liknar det mest en spårvagn.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar