Bosphorus Express-tågplaner startar om

Bosphorus Express tågplaner
Bosphorus Express tågplaner

Transport- och infrastrukturminister Cahit Turhan, Ankara och Arifiye (Sakarya) mellan höghastighetstågen (YHT) stoppar inte transportstationer för att tillgodose behovet av transport från Bosphorus Express kommer att starta igen från imorgon.

Turhan, som ministeriet för medborgare att följa alla typer av resebehov noggrant och inte bara YHT'ler, konventionella linjer startade också nya tjänster med nya tåg, sade han.

Turhan uppgav att generaldirektoratet för TCDD Transportation Inc. har utökat sitt serviceavstånd och kvalitet med varje dag som går och att Lakes Express tog in tjänst i oktober och att funktionshindrade kommer att delas ut före handikappadagens världsdag.

Turhan, den första YHT'nin 2009'Dan sedan introduktionen av 52,4 miljoner passagerare har transporterat information, liksom dessa tåg, huvudlinjer och regionala tåg som kör i konventionella linjer, som betjänar en betydande mängd passagerare rapporterade.

Turhan betonade att de försöker underlätta sina liv genom att uppfylla medborgarnas transportkrav inom ramen för möjligheterna.

Minister Turhan, "Ankara och Arifiye (Sakarya) mellan stationerna som kommer att möta behovet av transport mellan YHT'lerin Bosphorus Express, 8 December (imorgon) kommer att påbörja flygningar." Han sa.

Resan kommer att ta ungefär 6 timmar

Turhan gav också information om Bosphorus Express-resor och resetider och sa:

Boğaz Med Bosphorus Express som ska köras under dagen kommer restiden att vara ungefär 6 timmar. Tåget avgår från Ankara vid 08.15 och kommer fram till Arifiye vid 14.27. Tåget, som avgår från Arifiye vid 15.30, når Ankara vid 21.34. Bosphorus Express med 240 passagerarkapacitet kommer att bestå av 4 bussvagnar. Passagerarkapaciteten kommer att ökas om det finns en hög efterfrågan på expressen, som kommer ombord och lossar passagerare vid den stora och lilla 16-stationen och stationen där YHT inte stannar. ”

Turhan sade att första gången på söndag kommer att starta från Ankara, "Bosphorus Express, som kommer att erbjuda en behaglig och trevlig resa, bestämdes som 55-lira."

Bosphorus Express historia

Bosphorus Express var en huvudsaklig järnvägslinje som drivs av TCDD mellan Istanbul och Ankara. 2012-2014 fungerade mellan Arifiye och Eskişehir. Tåg 24 stoppades den juli 2014 och ersattes av YHT-tåg.

Även om det hade ett uttryckligt namn, tjänade det många lokala stationer mellan Arifiye och Ankara och var populärt bland studenter på grund av dess låga kostnader.

Bosphorus Express, 1 I juni 1968 startade Istanbul sina tjänster från Haydarpaşa tågstation till Ankara tågstation i Ankara med de helt nya vagnarna från CIWL, ett av TCDDs ledande tåg. Kostnaden för en enda biljett var 32-lira och tur-returbiljetten var 56-lira. Lokets tåg är diesel och 1977 km-järnvägen från Istanbul till Arifiye elektrifierades vid 131.

4 I januari 1979 kolliderades ett tåg som tillhör Ekspres med ett tåg på Anatolian Express nära Esenkent och 19 människor dödades och 124 personer skadades.

December När alla järnvägar i Istanbul-Ankara blev elektrifierade vid 1993 bytte de till elektriska tåg vid Boğaziçi Ekspres. Det första elektriska tåget som bogserades av E40002, 26 1993 den december 08: 00 lämnade Haydarpaşa. TCDD utrustade också tåget med nya TVS2000-vagnar, som byggdes för att förbättra järnvägen. Tågets begränsade expresstjänst förändrades efter några år och stannade på de flesta stationer och blev ett av de lokala stadstågen som kör mellan Istanbul och Ankara.

Bosphorus Express, 25 I augusti 2004 stoppades flygningarna av TCDD på grund av låg användning, men på grund av ökad efterfrågan på offentliga tjänster återupptog 27 sin verksamhet i september. När höghastighetsbanan Ankara-Eskişehir öppnades i mars 2009, återvände många tåg som kör mellan Istanbul och Ankara till Eskişehir. Men Bosphorus Express, 131 km kort avstånd från Istanbul till Arifiye på grund av byggnadsarbeten för höghastighetståg mellan Gebze och Sapanca, fortsatte sin resa mellan de två städerna till februari 1. Två månader senare, i april, förkortades 2012-tåget igen, denna gång i Ankara på grund av byggandet av förortsbanan Başkentray. Med öppningen av Istanbul-Eskişehir-förlängningen av höghastighetsbanan Istanbul-Ankara, tjänade Bosphorus Express mellan Arifiye och Eskişehir (2 km) i ytterligare två år tills 24 avbröts den juli 2014.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar