Ministeriet för transport och infrastruktur för köpassistentinspektör

biträdande ministeriet för transport och infrastruktur
biträdande ministeriet för transport och infrastruktur

Ministeriet för transport och infrastruktur kommer att rekrytera assistentinspektörer; 8 i klassen Allmänna administrativa tjänster som ska anställas i ministeriet för transport och infrastrukturinspektionstjänster. För att göra ett öppet uppdrag till 5 (fem) assistentinspektörer kommer assistentinspektörens inträde att hållas enligt bestämmelserna i förordningen om inspektionstjänster vid transport- och infrastrukturministeriet.

Antagningsprovet är som följer;

1- ENTRY-EXAMINATIONSKRAV

a) För att uppfylla villkoren i artikel 657 i lagen om anställda nr. 48, (Sökande som har rätt att genomföra den muntliga undersökningen ombeds att registrera sina straffregister.)

b) Minst fyra års grundutbildning; Lag, politiska vetenskaper, ekonomi, företagsekonomi, ekonomi och administrativa vetenskaper fakulteter och minst fyra års grundutbildning och likvärdighet med dessa skolor som godkänts av rådet för högre utbildning i Turkiet eller utomlands för att ha slutfört en av högskolorna,

c) I de ansökningar som ska göras bland de kandidater som får minst 2018 (sjuttio) poäng eller högre från typ A KPSS P2019 poängtyp för offentlig personalutveckling (KPSS) gjord av mät-, urval- och placeringscentret (ÖSYM) i 48 och 70; att vara i den första 100-kandidaten (Hundra) enligt de högsta poängklassningarna, (Om antalet sökande som vederbörligen uppfyller tentamensbehovet och mer än 100 personer är mer än 100-person, ska den första 100-kandidaten som bestäms som resultat av rankningen av den högsta poängen tas till ingången och XNUMX. Kandidater / kandidater med lika poäng kommer att bjudas in till tentamen)

d) 01 / 01 / 2019 från 35-åldern, (1 januari 1984 och senare födelser)

e) Med besiktningens karaktär och kvalifikationer,

f) När det gäller hälsostatus, att åka till alla delar av landet, för att kunna tjäna i alla typer av klimat- och reseförhållanden, för att förhindra fortsättning av uppgiften om kropps- eller psykisk sjukdom eller kroppshandikapp och funktionshinder, (De kandidater som är berättigade till muntlig tentamen kommer att tas från de fullständiga utbildnings- och forskarsjukhusen Rapport om medicinsk styrelse kommer att begäras)

g) Slutförande, undantag eller uppskjutande av militärtjänst för manliga kandidater (Manliga kandidater som har rätt att delta i den muntliga examen kommer att krävas att lämna in ett militärstatusbevis.)

h) Att inte åta sig serviceåtagande för någon institution, (undertecknad deklaration som indikerar att de inte omfattas av tjänsteåtagandet kommer att tas från de kandidater som har rätt att delta i den muntliga tentamen.)

i) Tentar för första eller andra gången,

2- ANSÖKNINGSFORM OCH PLATS

Sökande som vill delta i tentamen, från och med dagen efter publiceringen av tentamen i officiell tidning, förutsatt att de uppfyller villkoren ovan, senast till 16 / 12 / 2019 datum på fredag;

"Ministeriet för transport och infrastruktur Ministeriet för revisionstjänster Directorate (Block, 6 Floor.) Basic Turayliç Caddesi No: 5, Postnummer: 06338, Emek Çankaya / Ankara / Turkiet"

Adressen kan göras personligen eller via registrerad post. För ansökningar per post måste datum 16 / 12 / 2019 nå den adress som anges på fredagen före arbetstidens slut. Ansökningar som inte vidarebefordras till ordförandeskapet på grund av postförseningar och andra skäl eller som inte uppfyller villkoren i tillkännagivandet kommer inte att behandlas.

Listan över de som har rätt att gå till skriftlig tentamen kan hittas på ministeriets webbplats ( uab.gov.tr/duyuru på) Det är deklarerad.

Kandidaterna ansöker om skriftlig tentamen;
a) Ansökningsblankett för kandidater,
b) KPSS resultatdokument (Valideringsperiod och noggrannhet av undersökningen och kontrollerna kommer att göras.),
c) Original eller certifierad kopia av högskoleexamen eller examensbevis,
d) Passfoton av 6 stycken tagna under de senaste 1 (sex) månaderna,
e) Kopia av identitetsdokument och urval av den registrerade befolkningen

De lägger. Kandidatansökningsblanketten bifogas tillkännagivandet som publiceras på ministeriets webbplats. Kandidaterna är ansvariga för riktigheten av de handlingar som lämnas in i sina ansökningar. Kandidater som senare får reda på att de inte uppfyller ansökningskraven kan inte göra anspråk på några rättigheter. Om dokumenten visar sig vara bedrägliga eller bedrägliga kommer den nödvändiga rättsliga processen att inledas mot kandidaten.

3 - EXAMENS DATUM OCH PLATS

Entréexamen kommer att hållas i Ankara i två etapper, först skriven och sedan muntlig i flervalsprovsproceduren.

Den skriftliga delen av tentamen kommer att hållas på 29 / 12 / 2019 på söndagen kl. 10: 00 “Ankara Yıldırım Beyazıt University University of Law 15 July Building Ayvalı Mah. Halil Sezai Erkut Cad. 150. Street Etlik / Ankara ”och de kandidater som kommer att ha rätt att delta i den skriftliga tentamen kommer att meddelas på 18 / 12 / 2019-datumet på webbplatsen för ministeriet för transport och infrastruktur (uab.gov.tr/duyurular) på XNUMX / XNUMX / XNUMX-adressen. postdokument från denna sida. Bortsett från detta kommer ingen anmälan att lämnas till de sökande om den skriftliga tentamen.

Kandidater kommer att behöva ta den skriftliga tentamen med sina inlämningsdokument (uab.gov.tr/duyurular), tillsammans med deras identitetskort med ID-nummer eller pass med giltighetstid som ska användas för identifiering.

Namn, datum och plats för den muntliga tentamen kommer att tillkännages på ministeriets webbplats (uab.gov.tr/announcements).

4- FORM OCH FRÅGOR AV SKRIFTLIGT EXAM

Den skriftliga tentamen kommer att hållas med 5 (fem) alternativ enligt flervalsprovsproceduren. I den skriftliga tentamen kommer kandidaterna att ställas totalt 25 frågor, varav fyra är fyra poäng för examensgrupperna lag, ekonomi, ekonomi och redovisning, och 20 (tjugo) kommer att vara fem för varje examensgrupp för främmande språk. Den totala skriftliga tentamen är 120 minuter.

Tentamen av den skriftliga tentamen ges nedan.
1. LAGEN
a) Konstitutionell lag,
b) Allmänna principer för förvaltningsrätt, administrativ domstol, administrativ organisation,
c) Straffrätt (allmänna principer och brott mot staten),
ç) Civilrätt (Allmänna principer och verkliga rättigheter),
d) Skyldighetslagen (allmänna principer),
e) Kommersiell rätt (lag om kommersiell verksamhet, företag och förhandlingsbara instrument),
f) Sjöfartsrätt (allmänna principer, laglig regimering av havsområden, rättslig status och förordningar av turkiska sund, godskontrakt, persontransportavtal),
g) Arbetsrätt (allmänna principer, fackföreningslag, kollektiva arbetsavtal),
f) Utförande och konkurslag (allmänna principer),

2. EKONOMI
a) mikroekonomi,
b) Makroekonomi,
c) Internationell ekonomi,
ç) Företagsekonomi,

3. FINANS
a) Finanspolitik,
b) Offentliga intäkter och utgifter,
c) budget,
ç) Allmänna principer för turkisk skattelagstiftning,

4. REDOVISNING:
a) Allmän redovisning
b) Balansanalys och tekniker,
c) Kommersiellt konto,

5. Utländskt språk:
a) engelska,

5) EVALUATION

Intygsexamen; skriftlig och muntlig. Den skriftliga tentamen är flervalsval. Sökande som inte lyckas med den skriftliga tentamen har inte rätt att delta i den muntliga tentamen. Den fullständiga betyget i tillträde till examen är 100, som är separat från de skriftliga tentamensgrupperna och den enda i den muntliga tentamen. För att betraktas som framgångsrika i den skriftliga tentamen får varje poäng som erhållits från andra skriftliga tentamensgrupper än främmande språk inte vara lägre än 60 och genomsnittet är inte mindre än 70. Betyg med främmande språk kommer inte att inkluderas i genomsnittet och kommer att betraktas som en anledning till preferens. Inträde examens poäng beräknas genom att ta det aritmetiska medelvärdet av den muntliga tentamen poäng och den skriftliga tentamen poäng för de kandidater som lyckas med den muntliga tentamen. Vid bestämning av kandidaternas framgångsgrad, om poängen för antagningsexamen är lika, kommer den kandidat som har en hög skriftlig tentamenspoäng och om ingången till examenspoäng och de skriftliga tentamensresultaten är lika kommer den kandidat som har använt KPSS-poäng att ha prioritet. En poäng på 70 eller högre i antagningsprovet anses inte som en rättighet för de kandidater som faller utanför antalet anställda som ska utses.

20-kandidaten uppmanas att starta den muntliga tentamen från den kandidat som har högsta betyg från den skriftliga tentamen. Kandidater med samma poäng som den sista kandidaten som bjuds in bjuds in till den muntliga tentamen.

Namn på kandidater som är berättigade till muntlig tentamen, datum och plats för muntlig tentamen (uab.gov.tr/duyuru på) Kommer att meddelas inom kort.

I den muntliga tentamen, kandidaterna; I allmänhet utvärderas nivån på kunskap om fältet och intelligens, överföringshastighet, förmåga att uttrycka, resonemang, förtjänst, representationsförmåga, beteende och lämplighet för yrket, självförtroende, övertalningsförmåga och trovärdighet, allmän förmåga och allmän kultur, öppenhet för vetenskaplig och teknisk utveckling.

För att anses vara framgångsrika i den muntliga tentamen bör det aritmetiska genomsnittet för poängen som varje examinatorordförande och medlemmar gav över hela poängen för 100 inte vara lägre än 70.

Inträdesexamen får inte vara lägre än 70 för att betraktas som assistentinspektörsprövning.
Listan över ersättande kandidater såväl som det ursprungliga och ursprungliga numret på de skriftliga och muntliga delarna av införselprövningen finns på ministeriets webbplats (uab.gov.tr/duyuru påoch resultaten av inträdesprovet kommer att meddelas kandidaterna via registrerad post.

6) ÖVRIGA FRÅGOR

Dokument som krävs för tentamen och annan detaljerad information (uab.gov.tr/announcements) kan erhållas från Ministeriet för inspektionstjänster för transport och infrastruktur (0312) 203 10 84- (0312) 203 18 81 telefonnummer.

Kandidaterna kan lämna in sina invändningar mot tentamen eller examensresultat senast inom 7 (sju) dagar efter det att de skriftliga tentamensresultaten tillkännagavs. (Hundra turkiska lira), bankkvittot mottaget genom att deponera en invändningsavgift, föremålet för invändningen och adressen till meddelandet tydligt skrivet i framställningen till ministeriet för transport och infrastrukturinspektionstjänster.

Invändningar som gjorts efter utgången av terminen och framställningar som inte har den sökandes identitetsnummer, signatur, adress och bankkvitto kommer inte att beaktas.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar