İmamoğlu'ndan, minister Çavuşoğlu'nun Channel Istanbul Svar på kommentaren

Svar på cavusogluns kanal istanbul kommentar
Svar på cavusogluns kanal istanbul kommentar

Efter sitt tal på ”Jordbävningsverkstaden” svarade İBB: s president Ekrem İmamoğlu på journalisternas frågor. Imamoglu, utrikesminister Mevlut Cavusoglu "Kanal Istanbul, med hänvisning till" hit utgrävningen kommer att flyga det maritima, "svarade han.

Emamoglu betonade att befolkningen i Istanbul har asında nollpunktsinformation Kanal om Canal Istanbul och sade ”Vi understryker att det finns en process som kommer att påverka världen, ekosystemet, klimatet och jordbävningen i alla aspekter och påverka befolkningen och strukturera hyran. Jag bryr mig inte var utrikesministeren, utrikesfrågor eller andra frågor. Jag tittar på Istanbul, 16 miljoner människor, vad detta land kommer att kosta. ”

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) President Ekrem Imamoglu, "Jordbävningsverkstad" efter talet framför kamerorna. De frågor som journalisterna ställde till Imamoglu och svaren från IMM-ordföranden var följande:

Det fanns namn i protokollet som ögonen letade efter; Guvernören i Istanbul håller på att bli presidenten för AFAD. Alla här har blivit inbjudna, med min kunskap. Från det relevanta ministeriet till guvernören. Kanske kom någon för att företräda styrelserna eller delegationerna; men jag vet inte vem som kom, uppriktigt sagt inte kom. Jag hoppas att de är här. Idag är ämnet, forskare, tekniker, vad de kommer att lägga till. Vi är de människor som behöver lyssna på chefer och ta ansvar. Även om de inte kommer, skickar vi rapporterna till dem.

“Jag ser ut på ISTANBUL”

Du nämnde också kanalen Istanbul. Politik är också på dagordningen. Utrikesminister Mevlut Cavusoglu, "när vi träffar grävningen kommer att flyga det maritima", hade han sådana ord. Din hållning fortsätter. Var är Kanal Istanbul-projektet på väg? Eftersom den härskande vingen är beslutsam och insisterande på denna fråga.

I vår forskning ser vi att människorna i Istanbul har nästan noll information. Channel Istanbul, "galet projekt", "en kanal som passerar" de känner. Med andra ord har de ingen information om effekten, skadan den kommer att ge, fördelarna och nackdelarna med vad det kommer att kosta. Vi betonar att ett ämne som kommer att påverka världen, ekosystemet, klimatet, jordbävningen i alla aspekter och påverka befolkningen, konstruktion och hyra är en ytlig övergång och inte är en process som kan sägas som "Vi gick till anbud". Jag bryr mig inte var utrikesministeren, utrikesfrågor eller andra frågor. Jag tittar på Istanbul, 16 miljoner människor, vad detta land kommer att kosta. Så det kanske 75 miljarder, kanske 125 miljarder pund förklaras. En sådan kostnad, vad är den ekonomiska motsvarigheten till Turkiets prioriteringar idag? Vilken effekt har denna stad på dess forntida geografi och historiska förflutna? Vilken påverkan har jordbruks- eller skogsområden? Vilken är påverkan på människors liv, trafik och geografisk integritet? Jag ska ta hand om det. Det är det som intresserar mig. Jag kommer att fortsätta tillkännage, dela och prata.

EL MELEN SOM ÄR KRITISK ... ”

Vad är den senaste situationen i dammarna? Kommer det att vara en vattenbrist i Istanbul? För närvarande är våra dammar drygt 36 procent av beläggningen. Beläggningsgraden, som har varit i en nedåtgående trend i flera veckor, har börjat stiga de senaste 3-4 dagarna. Vårt vinterförsök försenades; men vi har ännu inte upplevt vintern. Istanbuls kusliga vattenscenario, 2, är förknippat med torkaår. Vi kommer att se hur denna torka kommer att påverka sommaren kaserner. Det är svårt att göra en vinterförutsägelse ännu. Om det finns en torka nästa år väntar en brist på vatten oss på 2021, våra väners framsyn. Naturligtvis finns det något 2 som slår här. En av dem är varför det historiska projektet som Melen Dam öppnas för 2 år sedan och att Istanbul kan förses med miljoner kubikmeter vattenreserver fortfarande är ett resultat av bil ... 2040 har givits garantier för samhället att vi har tagit över en stad där vi inte kommer att ha vattenproblem förrän 2071, inklusive herr president. Vi valdes genom att ta den garantin. Därför är denna process en nationell fråga. Om DSI lider av ett anslagsproblem, varnar vi institutionerna som kommer att upprätta detta anslag och uppmanar dem till känslighet. Detta är en viktig fråga. Åtminstone tror jag att presidenten lovar och lovar "2040'a, 2071'e kommer inte att uppleva vattenproblem. Vi har löst hela problemet, när vi inbjuder alla institutioner och organisationer att ta ansvar för åtagandet. För närvarande betyder inte 2 att det inte kommer att finnas några vattenproblem i framtiden, eftersom vi räknar med att det inte kommer att finnas några vattenproblem för året. Förutom den kritiska Melen-dammen fortsätter våra projekt för att spara och utveckla vattenresurser. Vi kommer att ha en vattenverkstad i januari. Vi tar det där. Men först och främst, låt oss säga det; Det faktum att Kanal Istanbul-projektet kommer att förstöra vattenbassänger runt 30 är ett annat bevis på hur onödigt och riskabelt det är för Istanbul. Låt oss understryka det också.

ÄR JAG INTE ANSVARAR FÖR VETENSKAPLIGA Fält ”

Några av de människor som har arbetat i jordbävningsområdet länge har reagerats av sociala medier om varför de inte ingick i verkstaden av IMM-ledningen. Känner du till dessa inbjudningar och har du ett meddelande?

Vem blev inbjuden som borgmästare, som inte var ... Jag har varken påträngande eller rätt att vara inom vetenskapliga områden. Låt oss bara säga detta en gång. Ingen är inbjuden. Det handlar om att vara en talare. Reaktion visas ... Forskaren vars namn nämns arbetar också aktivt med vår kommun inom andra områden. Till exempel vet jag att İSKİ har erbjudit dem en studie. Därför bör ingen forskare i Istanbul stanna utanför. Kan vara ofullständig. Vi har många forskare. Inte alla kan vara talare. Men alla borde vara involverade i processen. Vi sätter upp styrelser för att säkerställa detta. Om ett misstag gjordes till dem redan sa till vår vän "vi ber om ursäkt" sa han. Men han borde inte välja att inte komma för jag var inte en talare för vetenskap. Jag hoppas att jag idag eller imorgon är själva deltagaren på högsta nivå och delar med den information som bidrar till processen. Inte bara för dem, naturligtvis, vi inbjuder alla i denna mening. Brister elimineras. Detta är varken det första eller det sista. Vi kommer alltid att inkludera de områden och processer som vi kommer att prata om en sådan jordbävning i varje ögonblick i Istanbul. Eftersom vår första fråga är jordbävningen.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar