Skapa en katastrofplan som föreslås för Metro Istanbul Jordbävning

Metro Istanbul jordbävning förväntas ske väckt den katastrofplanen
Metro Istanbul jordbävning förväntas ske väckt den katastrofplanen

Metro Istanbul förbereder katastrofplan för förväntad jordbävning i Istanbul; İGDAŞ, som tillhandahåller distribution av naturgas till 6,5 miljoner användare i hela Istanbul, stänger alla naturgasventiler med 5-10 sekunder före jordbävningen tack vare det tidiga varningssystemet. I tunnelbanorna är planer för evakuering av passagerare redo.

Sessionen "Durable Urbanization" hölls den första dagen i Istanbul Earthquake Workshop, som initierades av Istanbul Metropolitan Municipality. Biträdande generalsekreterare för IMM Sessionen, modererad av İbrahim Orhan Demir, utvärderade frågan om att öka Istanbuls motstånd mot katastrofer.

Institutionernas katastrofförberedelser diskuterades under sessionen, där İBB-medlemsförbunden İGDAŞ och Metro Istanbul också deltog.

İGDAŞ Inreinstallationschef Nusret Alkan, som gjorde en presentation om naturgassäkerhet under katastrofen, uppgav att de utför olika aktiviteter för att minimera dessa risker samtidigt som de utför gasdistributionsverksamheten i en stad med stor sannolikhet för jordbävning som Istanbul.

INTERVENTION FÖR JORDKVÄCK

İGDAŞ Alkan säger att jordbävningens tidiga varningssystem, med uppgifterna från Boğaziçi University Kandilli Observatory 5 till 10 sekunder innan jordbävningen skulle aktiveras, så att 450 tusen 251-ventilen i Istanbul kan stängas omedelbart.

Omedelbart efter jordbävningen delade Alkan information om att kartor för jordbävningsskador skulle skapas och fortsatte enligt följande:

”Våra nödsituationer kommer att kunna dra fördel av dessa skadekartor och ingripa vid skadepunkterna. 26 I jordbävningen av storleken 5,8 i september testade vi systemet i verkliga termer. Systemet fungerade så framgångsrikt som vi planerade. Vi kan inse jordbävningsscenarier av alla storlekar inom katastrofhanteringsprojektet. Totalt 1 000 280-personal kommer att kunna utföra aktiviteter efter jordbävningen med vårt 189 fullt utrustade nödhjälpbil. ”

PASSAGERAR EVAKUATION

Metro Istanbul, ett dotterbolag till IMM, som tillhandahåller transport till 2,5 miljoner människor per dag, har skapat en katastrofplan för den förväntade jordbävningen i Istanbul.

Metro Istanbul Safety Management System Manager Ali Cakmak uppgav att det första syftet med att evakuera passagerarna i tunnelbanorna under jordbävningen var det första syftet:

Jeneratör För evakuering av passagerarna kommer först generatorerna att aktiveras. Det finns nödutgångsdörrar i tunnlarna där passagerare kan evakueras med 750 meter intervall. Det finns också nödtelefoner inne i tunneln som gör att passagerare kan kontakta stationerna i händelse av katastrof. Vid brand aktiveras automatiska brandsystem. Nödutvecklingsscenarier finns tillgängliga på alla stationer. ”

Çakmak, AFAD, AKOM och Highway Directorate sa att de utför gemensamt arbete med:

”När passagerarna har evakuerats kommer järnvägslinjerna att spela en viktig roll. Järnvägssystem kan användas som transportfordon vid behov. Vi har kontakt med många institutioner och organisationer om jordbävningen. ”

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar