Istanbul jordbävningsplattform

Istanbul jordbävningsplattform håller på att upprättas
Istanbul jordbävningsplattform håller på att upprättas

Istanbul jordbävningsplattform upprättas; Vid jordbävningsverkstaden som organiserades av Istanbul Metropolitan Municipality fattades viktiga beslut för Istanbul. "Jordbävningssäkerhet i byggnader, stadsomvandling, inrättande av katastrofcentraler i distrikt, statliga enheter arbetar i samordning" rekommendationer kom fram. IMM: s vice generalsekreterare Mehmet Çakılcıoğlu uppgav att jordbävningsplattformen i Istanbul kommer att inrättas för att genomföra jordbävningsstudier mer deltagande, transparent och över politiken.

Jordbävningsverkstaden, som organiserades av Istanbul Metropolitan Municipality i december 2-3 i Istanbul Congress Center, avslutades med en utvärderingssamling där problem och lösningsprojekt diskuterades. Under den två dagar långa verkstaden utvärderades den möjliga jordbävningen i Istanbul omfattande.

“IMM, URBAN TRANSFORMATION INC. Bör Rate "

600, som består av nationella och internationella akademiker, sektorns intressenter, stiftelser, föreningar och icke-statliga organisationer har varit intresserade av ”lösningstabeller” där deltagarna delade sina idéer.

Vid borden diskuterades sex tematiska ämnen som tillkännagavs i "Sendai-ramplanen", som FN: s centrum för katastrofriskreduktion (UNDRR) också beaktar. Vid diskussionstabellerna gjordes bedömningar av femtio ämnen som jordbävningsmekanism, fysisk skada, stadsomvandling, social skada, historiskt och kulturellt arv, icke-statliga organisationer och frivilliga, och nödsamordning.

Inom verkstaden, inom ramen för att bygga säkra och sunda byggnader, uppnåddes enighet om att påskynda stadsomvandlingen och att ha myndighet för omvandlingen i IMM. Experts, Urban Transformation Inc. av IMM. De lade fram förslag för inrättandet av.

Ett annat förslag till verkstaden var inrättandet av ett nödhanteringssystem på distriktskommunernas nivå. Experter påpekade behovet av samordning mellan alla statliga enheter.

ÇAKILCIOĞLU: VI SKA FÖRSTA ISTANBUL JORDKVÄCKPLATFOM

Avslutnings- och utvärderingsanförandet av IMM: s vice generalsekreterare. Mehmet Çakılcıoğlu, sa att verkstaden var mycket produktiv. Çakılcıoğlu sa att sådana verk borde vara hållbara för att verkligen vara produktiva. Vi vill involvera alla intressenter i Istanbul på ett öppet och deltagande sätt. Vår president, Mr. Detta är vår första verksamhet i linje med jordbävningsmobiliseringsplanen initierad av Ekrem İmamoğlu. Detta kommer att fortsätta. I den första artikeln i mobiliseringsplanen för jordbävningen kommer vi att adressera den urbana transformationen med ett katastroffokus. Dessutom kommer vi att slutföra arbetet med frågorna om montering och bostäder, som diskuteras. Vi kommer att fokusera på utbildningsaktiviteter. Vi kommer att erbjuda medvetenhetsutbildningar till frivilliga från IMM-personalen.

Vi tänker på en annan formation med den energi vi har fått under dessa två dagar. Vi planerar att bygga en jordbävningsplattform. Vi tänker på en överpolitisk, transparent och deltagande organisation som kommer att inkludera många statliga institutioner, icke-statliga organisationer, universitet och den privata sektorn. ”

Tillämpliga projekt som producerats

Istanbul Metropolitan Municipality avdelning för urban riskhantering och urban förbättring, Tayfun Kahraman, som gjorde utvärderingar på Istanbul Metropolitan kommuns webbplats om Istanbul jordbävningsverkstad, gav följande information:
”Syftet med jordbävningsverkstaden i Istanbul var att få nya förslag från representanterna för institutionerna, icke-statliga organisationer och universitet efter de aktuella studierna och att få dem att testa vår egen färdplan. Genom denna workshop diskuterade vi i detalj problem, lösningar och projekt relaterade till jordbävningen i Istanbul. I slutet av dagen kom våra huvudsakliga problematiska och relaterade projekt fram. Som IMM förväntade vi oss att alla deltagare skulle producera konkreta och genomförbara projekt som vi kunde dra nytta av. Varje bord fungerade med denna precision. ”

IMM Urban Transformation Manager Kemal Duran uppgav att de slutförde verkstaden med deltagande av en mycket bred intressent och att de tog denna workshop utöver en "fellinjediskussion" och förvandlade den till en plattform där lösningar för beredning av jordbävning jordbävning diskuterades.

Alla projekt- och lösningsförslag som utvecklats i Istanbul Earthquake Workshop kommer att rapporteras av IMM och delas med relevanta intressenter och allmänheten.

Aktuella auktioner

 1. Anbudsmeddelande: Förstärkning av broar och galler

  Januari 27 @ 14: 00 - 15: 00
 2. Transport Ticketing Global

  Januari 28 @ 08: 00 - Januari 29 @ 17: 00
 3. Säkerställa investeringar i järnvägssektorn

  Januari 28 @ 08: 00 - 17: 00
 4. Anbudsmeddelande: Renovering av Tatvan-pirens högerlinje

  Januari 28 @ 09: 30 - 10: 30
 5. Anbudsinfordran: Vårklämman kommer att köpas

  Januari 28 @ 10: 30 - 11: 30

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar