Sapanca Teleferic Project Ingen MKB-rapport

sapanca linbilsprojekt ced rapport inget krav
sapanca linbilsprojekt ced rapport inget krav

Det har hävdats att det inte finns någon MKB-rapport om Teleferic-projektet i Sapanca som har varit kontroversiellt i ungefär 3 månader, och att det är ett brott att bevilja en bygglicens


TMMOB Sakarya provinsrepresentant Salim Aydin, på en presskonferens, Teleferik-projektet, många frågor kunde inte besvaras, projektet "Jag gjorde var" indinde "skiss" hävdade att arbetet.

Aydın, Kırkpınar och Mahmudiye, särskilt Sapancas gröna behandlas fientliga och omvandlas till betong för att hyra, "Telepric Project" ingriper igen med våra bostäder. Vår avsikt att lämna landet som vi tog över från våra förfäder med längtan efter en vackrare Kırkpınar och Mahmudiye, ges av Sapanca kommun och Bursa Teleferik A.Ş. försöker besegra livränta för livränta ”.

Aydın sade: ”Vi, Kırkınarlı och Mahmudiyeliler, Sapancalılar som skyddar våra livsmiljöer, vår natur och vårt historiska arv, är tillsammans framför allmänheten och Sapanca-människor i dag mot många svårigheter och svårigheter medan de kämpar mot denna orättvisa, talana och hyra. Processen är främst känd för Sapanca-folket, vår provins, Sakarya och vårt land i allmänhet. Det fortsätter på juridiska och legitima grunder som vi utför mot hyran inom ramen för vår förståelse för att skydda vår natur. Vi kommer återigen att informera Sakarya, pressen och allmänheten i den tekniska rapporten som utarbetats i detta skede. ”

Salim Aydın senare, Chamber of Environmental Engineers Kocaeli Branch Ex. Trans. Eng. / Han delade den tekniska rapporten som utarbetats av oceanografen Sait Ağdacı.

INGEN MKB-RAPPORT

Rapporten inkluderade följande vyer:

1-Nämnda projekt återspeglar inte detaljerna och svarar inte på många frågor. Kort sagt, detta projekt är en "skiss" när spetsen är öppen oldu jag gjorde det ".

2-Beträffande vägbanan som skulle byggas kunde MKB-rapporten (Sakarya provinsiella direktoratet för miljö och urbanisering och Sakarya Metropolitan Municipality) inte nås på något sätt och ingen registrering av en sådan rapport hittades. Kort sagt, projektet har ingen MKB-rapport (positiv / negativ). Även om detta är fallet, är att utfärda bygglov till och starta byggandet ett brott enligt lagen.

3-Terrängen som tilldelas som körfälscentral och parkeringsplats doneras under förutsättning att den används som ”jordbävningsuppsamlingsområde och marknadsplats”. I detta fall är användningen av området för dessa ändamål också ett brott inför lagen.

Antal träd som ska klippas

4-I det första steget, i området där N linbanelinje X beräknas som 1500m, kommer ungefär 5000 lärk, skotsk tall, bok, kastanj och hornstråle att skäras. Titta på hela projektet; Boendet (som tros vara en bungalow), turistfaciliteter (teträdgård, restaurang, lekplats, parkeringsplats etc.), kommandocentraler och denna blodbad kan vara upp till 20.000. det gröna kommer att förstöras helt. Samma händelser inträffade under 2005-2017 år av skogsmark genom att ta hänsyn till omfattningen av 2B och zonering.

5-Sapanca-regionen, särskilt Marmara-regionen och nära Bolu och Ankara på grund av våra medborgares närhet här och särskilt de senaste åren är platsen för utländska medborgare. På grund av denna funktion lockade den tyvärr uppmärksamheten hos en del av hyresektorn och utsattes för ovan nämnda träd / skogsskärning och betong.

Sapanca dricker sitt eget vatten

6-Sapancas floder / floder stängdes av inhemska och utländska vattenflaskföretag och folket i Sapanca fick içmek dricka sitt eget vatten med pengar ”.

7-Området där linbaneprojektet planeras byggas är också ett område där underjordiska vattenresurser är rika. Detta kommer att öka vattenproblemet i Sapanca, som redan snabbt går till vattenbrist.

8-Sapanca-sjön är den enda vattenkällan i Sapanca-bäckarna och skogarna i denna typ av projekt med förstörelse av den rödiga vattenkoden, avloppsvattnet från bostäderna som byggdes direkt i sjön har blivit en mesotrof sjö.

Med andra ord, övergödning har påbörjats i sjön Sapanca, syreinnehållet i sjön har minskat och sjöns art och densitet har försvunnit. Därför, medan 10-15 var fiskearten 48 i Sapanca-sjön fram till året innan, har 4-5 minskat till idag. I Sapanca-bergen har 19 arter av vilda djur försvunnit med tiden, och den sista 5 sågs för år sedan.

9- Det är olyckligt att detta projekt sätts på dagordningen medan staten Sapanca-sjön är den främsta källan till dricksvatten i regionerna Sakarya och Sapanca.

10- Medan det finns medvetenhet om att leva med jordbävning i vår region; I Sapanca, som är ett av de mest skyddade områdena i jordbävningen 1999, är förlusten av detta område utan att skapa ett alternativt jordbävningsuppsamlingsområde en katastrof.

11-Dessutom kommer ett sådant projekt som ska genomföras utan samtycke och godkännande av befolkningen i Sapanca att förbereda grunden för sociala spänningar och evenemang.

12-Mot bakgrund av de ovan angivna orsakerna bör vägbanan byggas omedelbart och området ska rehabiliteras.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar