Rekordbrytande världens unika 5-tåg

Världens snabbaste tåg
Världens snabbaste tåg

Tåg, ett av de äldsta kollektivtrafikbilarna i världen, har varit i våra liv i århundraden. Utveckling och byte av tåg med den utvecklande tekniken föredras ofta vad gäller både gods- och persontransporter. Vi kommer att introducera fem av de mest unika tågen i fältet.

1. Världens mest lyxiga tåg

Möt Rovos Rail, världens mest lyxiga tåg. Rovos Rail, som har varit världens mest lyxiga tåg sedan sin öppningsturné på 1989, verkar i södra och östra Afrika. Rovos Rail, även känd som 'Pride of Africa', erbjuder sina gäster möjlighet att uppleva en unik upplevelse med komfort, lyx och personliga tjänster. Detta ultra-lyxiga tåg är inte bara bekvämt och av hög kvalitet, utan visar också de naturliga skönheterna i Afrika när det gäller resvägen. Det lyxiga tåget, som erbjuder personliga sviter, en omfattande mat- och dryck-meny och obegränsad service, har också stora livliga hallar och observationsplatser. Rovos Rail, som rymmer max 72-passagerare i gästsviter, har också en magnifik inredning. Vem skulle vilja resa med det här ultra-lyxiga tåget?

Världens mest lyxiga tåg
Världens mest lyxiga tåg

2. Världens snabbaste tåg

Nästa är världens snabbaste tåg. De flesta av er tror nog att detta höghastighetståg är i Japan. Men världens snabbaste tåg ligger i Kina. Shanghai Maglev-tåget reser med 8 km per timme och reser för $ 429 per person. Tåget, som inte reser i staden, går från Pudong International flygplats i Shanghai till tunnelbanestationen Longyang. Detta höghastighetståg, som kineserna är stolta över, slutför rutten 30 km på bara 7 minuter. Shanghai Maglev känner verkligen inte till konkurrenter när det gäller hastighet.

Världens snabbaste tåg
Världens snabbaste tåg

3. Världens mest trånga tåg

Vilket land tycker du är världens mest trånga tåg? Som många av er förväntar sig är världens mest trafikerade tåg i Indien, världens näst största land. I Indien är den årliga passageraren för 7,172-tåget anslutet till den rikstäckande 9991-stationen cirka 8421 miljoner människor. Antalet passagerare som transporteras på järnvägen är ännu högre än befolkningen i vissa länder. På en dag transporterar indiska tåg mer än 25 miljoner passagerare, mer än den australiensiska befolkningen. I bilderna av järnvägen ignorerar människor nästan sina liv för att resa med tåg. Hängande från tåget förvånar människor som ser bilderna på människor som reser på tåget alla. Även om tågresor är populära i landet uppfyller inte tågens kapacitet befolkningen. Av denna anledning är det mycket vanligt att resa genom att hänga eller hålla fast vid dörrarna. Även om dessa bilder orsakar förvåning över hela världen anses de vara en del av vardagen för indier.

Världens mest trånga tåg
Världens mest trånga tåg

4. Världens längsta tåg

Världens längsta tåg ägs av BHP Iron Ore, ett järn gruvföretag som verkar i Port Hedland, Australien. Tågens totala längd är 7,353 km. Hela strängen består av 682-vagnar och bogseras av loket 8. Varje lok har en 6000 hästkraft General Electric AC-motor. Lasten på 82.262 ton kan bäras på en gång och den lastade vikten är 100.000 ton.

Världens längsta tåg
Världens längsta tåg

5. Tågstation med en enda passagerare

Tror du att en stat håller en tåglinje öppen så att inte en enda medborgare är ett offer? Även om detta kan verka omöjligt för många av er, hände det i Japan. Antalet människor som anlände till tågstationen på ön Hokkaido, som en gång var en arbetsplats i norra Japan, har minskat med tiden. Och i slutändan finns det bara en person som regelbundet använder tvåstationslinjen: en gymnasieelev. De japanska järnvägarna, som körde linjen, upptäckte situationen för tre år sedan. Men även om linjen är skadad, beslutades det att driva linjen med förlust så att gymnasieelevern inte är ett offer. Till och med tågets ankomst- och avgångstider ordnas enligt hennes skoltimmar. En enda passagerartåglinje, vars namn inte avslöjas, kommer att fortsätta arbeta tills examen. Med den här funktionen är denna tåglinje i Japan den enda i världen.

Tågstation med en enda passagerare
Tågstation med en enda passagerare

Aktuella auktioner

 1. Anbudsmeddelande: Förstärkning av broar och galler

  Januari 27 @ 14: 00 - 15: 00
 2. Transport Ticketing Global

  Januari 28 @ 08: 00 - Januari 29 @ 17: 00
 3. Säkerställa investeringar i järnvägssektorn

  Januari 28 @ 08: 00 - 17: 00
 4. Anbudsmeddelande: Renovering av Tatvan-pirens högerlinje

  Januari 28 @ 09: 30 - 10: 30
 5. Anbudsinfordran: Vårklämman kommer att köpas

  Januari 28 @ 10: 30 - 11: 30

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar