Palandöken Ski Center är redo att välkomna skidälskare

palandoken skidort är redo att välkomna skidälskare
palandoken skidort är redo att välkomna skidälskare

Erzurum Palandöken Ski Center är redo att vara värd för skidälskare med sitt 5-stjärniga hotell, 9 bungalowhus och utökade skidbackar samt konserter och organisationer som öppnas under den nya säsongen.

Natural Environmental Funktioner Vinter turism rörelse när det gäller Turkiets stora skidområden i första graden och ha 3185 mA topp Palandoken bergen, som ligger söder om provinsen Erzurum och sträcker öst-västlig riktning. Palandöken bergen täcker ett område på ungefär 70 km långt och 30 km bredt. Bergens höjd börjar från 2000 m till 3176 m. Den största drakbacken 3176 m utgör Palandökenbergens högsta punkt, och den lilla drakbacken 3095 m stiger söder om Erzurum centrum och till den södra gränsen till skidområdet Hınısboğazı.

Palandökenbergen, som erbjuder en mellanklass bergskedja, är i allmänhet karga med undantag för skyddade dalar och skogsskogsområden. Stäpp och buskar täcker vanligtvis. Som ett resultat av den höga erosionen uppstod en topografisk struktur där de branta sluttningarna plötsligt blandas med de lägenheter som dyker upp. När det går ännu högre förändras topografin med sina stora skålar och konformade toppar.

Erzurum är omgivet av bergskedjor och har ett kallt klimat. En av de faktorer som möjliggör långvarig vinterturism i Erzurum är utan tvekan dess klimategenskaper. Erzurum har ett klimat som ger bioklimatisk komfort på grund av hög höjd och har en prestandaförbättrande effekt. Säsongen i Palandöken vinterturismcentrum är N 150 dag / år ”och täcker december, januari, februari, mars och april. Under normala vinterförhållanden ökar snötjockleken i skidområdena 2 m. Snökvalitet är mycket viktigt för skidaktiviteter. I själva verket bör snöskyddet falla i form av kristallsnö, inte is-snö eller våtsnö, för att skapa en turistisk inkomstkällpotential. Snökvaliteten i Palandöken är mycket hög, men den har pulversnökvalitet på grund av dess fysiska struktur.

Snö kvalitet är frysning av egendom, reglerar vinterturism center Palandöken fördelaktig situation än andra befintliga vinter turism centra i Turkiet. Förutom kristalsnöfunktionen, är antalet soliga dagar sett hela året också bland fördelarna med skidåkning och vintersportturism i Erzurum. Samtidigt är det faktum att skidcentren ligger ungefär 20 minuter från flygplatsen en av de viktigaste faktorerna som gör vinterturismen attraktiv i Erzurum.

Den första allvarliga och omfattande projekt Palandöken Ski Center for vinterturism i Turkiet "Erzurum s Palandöken Vintersport och turism Master Plan" studie. I studien konstaterades det att Palandöken bergen har egenskaperna hos ett internationellt vintersportcenter med dess naturliga struktur och hårda klimat. Projektet förutsätter att totalt 32 tusen personer kan åka skidor på tre områden, internationella tävlingar och till och med vinter-OS kan organiseras och 6 tusen personer kan anställas direkt.

Erzurum-Palandöken vintersport och turism Master Plan (1991) identifierade tre viktiga skidort områden i provinsen. Alla dessa ligger vid de nordliga foten av Palandöken. Dessa fält är; Hınıs-Palandöken Straat Location, Gez Plateau och Konaklı Region. 25 till dessa områden som omfattas av huvudplanen. När vi inkluderar Kandilli-regionen som utvecklats inom ramen för World Inter-University Winter Games, kan vi forma vinterturismcentrumen i Erzurum i huvudavsnittet i 4. Hınıs - Palandöken Strait Location: Det ligger i Erzurum sundet (även känt som Hınıs sund och Tekman Strait) som ligger strax söder om Erzurum och 5 km. Detta område, ofta känt som Palandöken Ski Resort, inkluderar Ejder Hill och dess omgivningar på Palandöken. Palandöken Ski Center har blivit ett av de viktigaste vinterturismområdena i vårt land med sina skidfaciliteter, långa och breda backar, logi och mekaniska bärare där alpin disciplin enkelt kan tillämpas.

Vintersportaktiviteter i Palandöken Ski Center ligger på höjdbandet 2200-3176 meter och genomförs på Namlıkar, Hınıs sund, Konaklı, Ülkeroğlu och Yağmurcuk-regionerna från norr till söder. Palandöken är en av de närmaste skidorter i världen med sitt 5 km avstånd till Erzurum centrum. Skidorten ligger normalt 25 - 30 minuter från Erzurum flygplats.

Skidbackarna på Palandöken Ski Resort är bland de längsta och brantaste skidspår i världen. Palandöken Ski Center har totalt 27 skidspår av varierande svårighetsgrad, inklusive skidspår med flera ändamål, samt Internationella skidförbundets (FIS) godkända skidbackar för professionella skidåkare att åka skidor. Den längsta sluttningen är 12 km och skidbackarnas totala längd är 28 km. Skillnaden mellan start- och sluthöjderna är 1100 meter. Ejder och Kapıkaya landningsbanor har deklarerats som olympiskt registrerade banor för Slalom och Great Slalom tävlingar. Slalom och Great Slalom tävlingar hålls i dessa sluttningar, så de är bland de mest föredragna backarna bland skidcentra.

Det finns 5 stollyftar (4500 person / timkkapacitet), 1 stollyft (300 person / timmars kapacitet), 2 babylyft (total 1800 personkapacitet), 1 gondollyft (1500 person / timmars kapacitet). Palandöken organiserar också skid- och snowboardtävlingar och snöfestivaler i olika kategorier. Dessutom finns det fyra turistfaciliteter på berget, en 5-stjärna och 3 4-stjärna, samt ett skidhus, dagliga anläggningar och restauranger. Den tillgängliga sängkapaciteten i skidorten är ungefär 2000.

Turkiets största vikt och är en av de primära vinterturistcentra Palandoken Berg som ett resultat av studier som genomförts av den offentliga och privata sektorn, skidåkning och rörelser vinterturism som en internationell station kännetecknas i den riktningen. Å andra sidan ser man att inhemska turister är betydligt mer än antalet utländska turister. Klientprofilen för de flesta utländska turister som besöker Palandöken är turister från Ukraina, Ryssland, Iran, Azerbajdzjan, Georgien och Mellanöstern. 25 är byggandet av en verkligt modern skidbacke i Palandöken. World Inter-University Winter Games började med.

Konakli: sydväst om Erzurum och 18 km till stadens centrum. Beläget mellan byn Konaklı (2200 m) och Kırkulak-berget (3084 m), är skidcentret mest lämpat för alpint och gratis skidtävlingar. För närvarande 25. Inom ramen för World Inter-University Winter Games finns det 460-landningsbanor som täcker en total yta på 11-hektar förberedda för alpina disciplin- och slalom-lopp. Även om marken består av olika skidområden, är det ett viktigt inslag i Konaklı att det ger möjlighet att upprätta förbindelser mellan dessa områden.
Gez Plateau: Gez Plateau vintersportcenter ligger i 2200-2770 m räckvidd och 7 km öster om Erzurum. 54 hektar har tre breda åsar som sträcker sig från toppen till nordost. Glidområdet är mellan 2150 m och 2750 m. Det är lämpligt för alpint och gratis skidåkning. Inga studier har dock genomförts på Gez Plateau när det gäller vintersport.

Kandilli: Kandilli Ski Resort, 25. Utvecklad för att servera skidskytte- och skidjoggingtävlingar inom ramen för World Inter-University Winter Games. Kandilli Ski Resort är byggt på 160 ha terräng och sluttningarna ligger på höjden 1713-1767 m. 36 km från stadens centrum. Bort. Kandilli har ett skidcenter, en skidbacke med olika svårighetsnivåer, en skidanläggning och skidskidbackar.

Karta över Turkiet Cableway

Nuvarande järnväg anbudskalender

Poäng 18

Tendermeddelande: Biluthyrning

November 18 @ 14: 00 - 15: 00
arrangörer: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Poäng 18

Anmälan om upphandling: Service- och reparationstjänster för IT-system

November 18 @ 14: 00 - 15: 00
arrangörer: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Poäng 18

Anbudsinfordran: Privat säkerhetstjänst kommer att tas (TÜLOMSAŞ)

November 18 @ 15: 00 - 16: 00
arrangörer: entreprenören
+90 222 224 00 00

Järnväg Tender News Search

Om Levent Elmastaş
RayHaber redaktör

Var den första att kommentera

Yorumlar