Lönesuppror för anställda på underleverantörer vid TÜVASAŞ

löneruppror för underleverantörsarbetare på duk
löneruppror för underleverantörsarbetare på duk

Lön rebellion av underleverantörer vid TÜVASAŞ; TÜVASAŞ: s underleverantörs anställda sa att deras löner minskades genom institutionens beslut och uppmanade myndigheterna att verka tillbaka våra rättigheter ”

underleverantörs tekniker och ingenjörer som arbetar i Turkiet Wagon Industry Co, sakaryayenihab ärklagade över lönsproblemet.

I uttalandet från arbetarnas vägnar anges att lönerna för tekniker som arbetar i institutionens underleverantör var X 40 högre än minimilönen medan denna skattesats togs till 30 och ingenjörernas löner var 100 högre än minimilönen yüzde.

Att säga att förordningen strider mot principen om am kan inte ges tillbaka ”, anmodade underleverantörer att myndigheterna skulle ge sina rättigheter tillbaka.

Whatsapp hotline sänds till Yenihab beskrivning enligt följande: "Turkiet Vagn Industry Co. Som ingenjörer och fältpersonal i TÜVASAŞ underhållsdirektorat är vi underleverantörer underleverantörer som har arbetat i TÜVASAŞ genom förfaranden för underleverantörer i flera år. Med beslut av styrelsen för TÜVASAŞ har vår lön minskats från mer än 8 minimilön för kvalificerad personal (tekniker / tekniker) till mer än 40 minimilön och från 30 för ingenjörspersonal till mer än 100 minimilön. 60 har reducerats till minimilön i anbudet för 8.år. I den nya förordningen höjs lönerna för ett antal underleverantörspersonal medan våra löner sänks. Det är uppenbart att förordningen strider mot principen att den beviljade rätten inte kan återkallas. Vi vill ha rätt tillbaka. Även om vår fackförening (Demir Yol-Iş) gjorde de nödvändiga ansökningarna kunde vi inte få några resultat. ”

TÜVASAŞ och den auktoriserade fackföreningen Demiryol İş Trade Union har inte gjort något uttalande än.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar