Rengöring av arbetare i İZBAN Plundrad i anbudsprocess

izbanda städare som arbetar i anbudsprocessen togs bort från begäran
izbanda städare som arbetar i anbudsprocessen togs bort från begäran

Rengöringsarbetare i İZBAN sparkades i anbudsprocessen; I İZBAN AŞ, som genomförde den nya anbudsprocessen, avskedade företaget Yeni Vizyon, som fick anbudet, 6-arbetaren som arbetar med rengöringsarbeten. Den avskjutna arbetaren Ecevit Özışık sa att den rättsliga processen har börjat.

Enligt Dilek Omaklılar från Evrensel; Işçi Ecevit Özışık, medlem av DİSK: s Genel-İş 7-filial, förklarade sin erfarenhet på följande sätt: ”Jag har arbetat på 8 i ett och ett halvt år i İZBAN. "Det nya anbudsföretaget 21 vann det månatliga anbudet och sa att det inte ville arbeta med dig," sade han. Anledningen var att jag blev pensionerad nyligen. 6 månader före min pension, "du är pensionerad först", sedan "nära pension" sa de. Förutom mig finns det andra 3 personer. Jag hörde att de nya företagets tjänstemän som tog anbudet inte ville ha någon. IZBAN är lite svårare att hålla kockarna. ”

"VI HAR GET PENSION FÖR ÅR, MEN INGEN VÄRDE"

Med uppgift om att 200-arbetare arbetar med rengöringsarbeten i İZBAN AŞ, sa Özışık, yar När vi var där fanns inte hälften av stationerna; Stora IZBAN-företag, kan du inte gå i pension? Jag gav dig mina år, vilka pengar du tjänade. De vet hur man kastar luft, 3 besöker en station en gång i månaden och säger att det är rent. Vi har arbetat på den här stationen, men arbetarna har inget värde. ”

UNG: De vill inte att arbetare ska vara fackliga

General-Is 7 Grenordförande Ozgur Young Inga Izmir IZBAN AS IZBAN AS och Izmir Metropolitan Municipality gemensamt återkallade, IZBAN styrelse för en period, IZBAN AS, sa att en period av IMM. Genç Arbetarna här arbetar fortfarande som underleverantörer. Vänner i både säkerhet och renlighet fördöms till underleverantörssystemet. Arbetsförhållandena är också ganska dåliga. Det inkommande företaget tar med sig egna anställda, och under denna period valde de att ta bort arbetarna som är nära pensionerade. Under lång tid hade vi möten som en fackförening, som också hölls av vårt huvudkontor, åtminstone för att täckas av kollektiva förhandlingar. Men İZBAN AŞ gav oss inte de nödvändiga dokumenten och gav dem inte, inte bara till oss. Eftersom han inte vill att arbetarna där ska vara fackliga är han rädd för arbetarnas organiserade makt. Situationen för arbetarna som arbetar i İZBAN AŞ är verkligen besvärande, förhållandena bör förbättras oavsett fackförening och arbetshälsa och säkerhet bör ges betydelse.

Aktuella auktioner

 1. Anbudsmeddelande: Förstärkning av broar och galler

  Januari 27 @ 14: 00 - 15: 00
 2. Transport Ticketing Global

  Januari 28 @ 08: 00 - Januari 29 @ 17: 00
 3. Säkerställa investeringar i järnvägssektorn

  Januari 28 @ 08: 00 - 17: 00
 4. Anbudsmeddelande: Renovering av Tatvan-pirens högerlinje

  Januari 28 @ 09: 30 - 10: 30
 5. Anbudsinfordran: Vårklämman kommer att köpas

  Januari 28 @ 10: 30 - 11: 30

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar