Med ankomsten av YHT kommer antalet turister i Sivas att öka till 3

Med ankomsten av yht kommer antalet turister i Sivas att drabbas
Med ankomsten av yht kommer antalet turister i Sivas att drabbas

Med ankomsten av YHT kommer antalet turister i Sivas att öka till 3; Besök och utredningar från dagen före presidenten för Sivas stora nationella församling. Dr. Mustafa Şentop nämnde bidrag från Sivas High Speed ​​Train som kommer att vara i drift snart. Şentop, YHT'n när antalet turister i Sivas kommer att fälla 3'e sa.

Chef för Turkiets nationalförsamling Dr. Mustafa Sentop, Sivas för att göra olika besök och det republikanska universitetets 2019-2020 akademiska årets öppningsceremoni för att delta i föregående dag, gjorde han viktiga uttalanden i Sivas. Şentop, som gjorde det första besöket i guvernörens program i Sivas-programmet, besökte Sivas kommun efter att besöket hos guvernören Hilmi Bilgin'den fick information om arbetet. Talar vid Sivas Cumhuriyet universitets öppningsprogram 2019-2020 Akademiska året, opentop, talman för den turkiska stora nationella församlingen Dr. Mustafa Sentop, YHT, Sivas kommer att öka antalet turister 3 gånger, tillade han. Şentop, '' för att åka till ett ställe att bo och lätt att betona att presidenten Sentop, '' East Express, som har väckt ett stort intresse under de senaste åren, förhoppningsvis kommer vår stad att komma med höghastighetståg nästa år. Det är tiden mellan Ankara och Sivas 2-klocka. Istanbul, Konya kommer att vara lättare att komma. Därför tror jag att 600 som Sivas var förra året kommer att vara värd åt minst tre gånger tusen turister.

Muslimska turkiska nationen 11. århundradet, även om de första madraserna etablerade 17. Şentop sade att efter 1900-talets civilisation förlorade sin överlägsenhet, ”Vi är medlemmar i en nation som etablerade Nizamiye Madrasas under 11-talet. Öppningsåret för den första madrasah är 1067. Madraserna öppnade i våra städer som Erzurum, Sivas, Kayseri, Konya under perioden av Anatoliska Seljuk staten tog Nizamiye Madrasas som modell. I själva verket är två av dem Buruciye Madrasah och Gök Madrasah som är verk från 13-talet. Med andra ord, medan de som försökte sälja oss civilisation levde sina mörka åldrar, öppnade vi madraser där matematik, logik, astronomi och filosofi lärdes ut. Tyvärr är utvecklingen av civilisationer inte vertikal. Ljuset från vår guldålder, som började under 10-talet, började blekna efter några århundraden. Vår civilisation, som följdes och imiterades i hundratals år, började sjunka på grund av den mongoliska invasionen, förändringen av handelsvägar, politiska instabiliteter, sekteriska konflikter och religiösa taassuplar. Sedan 17-talet har vår civilisation tappat överhanden. Vi började efterlikna dem som följde oss. ”

Jag är stolt över Sivas

Enligt uppgifter från statistikinstitutet Turkiet i vårt land är mer än 30 tusen bibliotek uttrycker ordförande för Turkiets nationalförsamling Dr. Mustafa Sentop, ”1 nationella bibliotek, 598 universitetsbibliotek, tusen 162 halki offentliga bibliotek. De andra är skolbibliotek. Sivas är en stad med historisk och kulturell betydelse som bör förklaras med tillräckligt med böcker för att fylla minst ett av dessa bibliotek. Eftersom Sivas är ett nära vittne om vårt 1000-år i Anatolien, bortsett från forntida tider. Seljuk, ottomanska och ge riktning till Republiken Turkiet period. Om vi ​​har en fri och oberoende stat idag, har Yigidos stora rättigheter. Vi måste leverera denna rättighet. Eftersom de tre kontinenterna, sju förfäder som styrde sju hav inför en seger av en handfull människor som saknar självförtroende i buffeln och skyddserbjudanden för att kasta bort hjältarnas fulla oberoende fortsatte sin väg till självständighetsmålet. 108 var värd för personalen i vår nationella kamp och öppnade vägen för vår självständighet. Under åren då vår nation testades med eld, nådde Gazi Mustafa Kemal stoltheten av kamratskap med Atatürk och hans vänner. Under tiden har inte bara med dess geografiska läge, utan också med våra historiska och kulturella värden visat att vårt land är försäkring. Därför är jag stolt över Sivas, jag gratulerar Sivas-bröderna, ”sa han.

Sivas, en mångsidig stad

Sivas är en stad med funktioner som lockar allas uppmärksamhet som indikerar att parlamentets sentent Şentop, ”Alla kan se varhelst de tittar. Sivas, särskilt de som gör militärtjänst här är en stad som de inte glömmer den frostiga. Till och med i kylan, "Ursprungligen kommer jag från Erzurum, men jag bor i Sivas" är en stad som han sa. Trots att det är kallt har Sivas egenskaperna för att syntetisera de östra och västra delarna av Anatolien. Hundratals poeter, författare och konstnärer som Pir Sultan Abdal, Asik Veysel, Kul Himmet, Sefil Selimî, Muzaffer Sarısözen växte upp i dessa länder eftersom det var baserat på en forntida kultur. Fram till 16-talet var det ett av de viktigaste centrumen för den historiska sidenvägen. Idag har det samma värde. 28 är Turkiets näst största provins efter Konya med sin geografiska storlek på tusen 500 km². De viktigaste vittnen till vår plats i civilisationens historia är Gök Madrasah, Buruciye Madrasah, Ulu-moskén och Behram Paşa Han. The Great Mosque and Healing House in Divrigi, som ingick i UNESCO: s världsarvslista i 1985, är ett viktigt dokument som visar vår civilisationsnivå. Från 700 till Anatolia, den turkiska nationen, som har byggt ett hem i Anatolia, undrade över nivån på civilisationen byggd i Sivas, jag rekommenderar dig starkt att besöka. ”

Historisk Gökmedrese Review

Inom ramen för kontakterna från Sivas-provinsen besökte Gök Medrese, vars restaureringsarbeten avslutades, även guvernören Salih Ayhan och gratulerade de som stödde återställningen av det historiska monumentet som kommer att fungera som Museum of Foundations. (Våra Sivas)

Aktuella järnvägsanbud

Poäng 09

Gulf Traffic

Område 9 @ 08: 00 - Område 11 @ 17: 00

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar