'Historisk Hejaz-järnväg med dokument Ser Exhibition in Jordan

historisk Hejaz järnvägsutställning i urdunde med öppnade dokument
historisk Hejaz järnvägsutställning i urdunde med öppnade dokument

Utställningen ”Från Istanbul till Hijaz: Hicaz järnvägar med dokument” som organiserades av det turkiska samarbets- och samordningsverket (TIKA) och Yunus Emre Institute (YEE) öppnades i Irbid, Jordaniens näst största stad.

Organiserat i samarbete med TIKA och YEE i juni förra året, det andra stoppet av utställningen, som hölls i huvudstaden Amman, var Irbid, en av de viktiga städerna i Jordanien. Öppning av utställningen 19. Det byggdes av den turkiska ambassadören till Amman Murat Karagöz i Dar As Saraya-museet, som byggdes som en ottomansk fästning under 1500-talet.

I sitt öppningstal av 2020 år "Jordan Mutual Turkiet kultur Year", förklarade ambassadör påminde om att Karagoz detta sammanhang kommer händelserna att fortsätta att vara organiserad, sade han.

Karagöz tillade att restaureringsarbeten utförs vid Amman järnvägsstation av TİKA och att byggandet av museet, som kommer att förklara Hejaz järnvägs historia, fortsätter.

Inom ramen för evenemanget visades dokument och fotografier på 100, som har överlevt från de osmanska arkiven. I utställningen II. Den donationskampanj som inleddes av Abdulhamid inkluderade dokument, telegrafprover, officiell korrespondens, historiska kartor och fotografier av folket som stöttade dem både i och utanför de osmanska länderna.

Evenemanget deltog i arabiska och turkmenska stammar, affärsmän, akademiker, regeringspersoner och turkiska och jordanska gäster bosatta i Irbid.

Hejaz Railway

Sultan II. Det byggdes mellan Damaskus och Medina mellan åren 1900-1908, som Abdulhamid Khan sa om Hejaz Railway som min gamla dröm. Konstruktionen av linjen från Damaskus till Medina nåddes i Amman i 1903, Maan i 1904, Medayin-i Salih i 1906 och Medina i 1908.

Byggandet av järnvägen slutfördes på en acceptabel tid trots de extrema svårigheterna orsakade av extrem värme, torka, vattenbrist och dålig terräng.

Hicaz Railway, ett av de viktigaste projekten under perioden, realiserades med donationerna som levererades till det osmanska riket av muslimer som bodde i olika geografier i världen och blev ett verk som symboliserade muslimernas enhet. 1 / 3 tillhandahölls från donationer och 2 / 3 från andra intäkter.

Förutom att producera betydande militära, politiska, ekonomiska och sociala konsekvenser för det osmanska riket, reducerades järnvägen till fyrtiofem dagar av lång och farlig pilgrimsfärd, som varade ungefär fyrtio dagar och femtio dagar från Mecka till Syrien.

Den här bildspelet kräver JavaScript.

Om Levent Elmastaş
RayHaber redaktör

Var den första att kommentera

Yorumlar

Den här sidan använder Akismet för att minska spam. Läs om hur din kommentardata behandlas.