Försvarsindustrins frizon måste etableras i Ankara

försvarsindustrins fria zon bör etableras i ankara
försvarsindustrins fria zon bör etableras i ankara

Internationellt toppmöte för militärradar och gränssäkerhet - MRBS öppnade med deltagande av inrikesminister Süleyman Soylu och nationella försvarsminister Hulusi Akar. Vid toppmötet tecknade 29 ett goodwillavtal med den inhemska tillverkaren, där ministeriet för försvar tecknade ett strategiskt samarbetsavtal inom ramen för lokaliserings- och nationaliseringsverksamhet.

Under regi av inrikesministeriet, ministeriet för nationellt försvar, försvarsindustrins ordförandeskap, turkiska samarbets- och samordningsbyrån (TIKA) och Ankara Governorate med stöd av MUSIAD Ankara 2. International Military Radar and Border Security Summit (MRBS), 2 Oktober 2019'da Hilton Garden Inn Ankara inleddes. Toppmötet, som kommer att pågå i två dagar, är den första och enda specialhändelsen med inriktning på militär radar och gränssäkerhet i Turkiet.

Öppnande av toppmötet; Inrikesminister Süleyman Soylu och nationella försvarsminister Hulusi Akar. Bland toppmötarna för toppmötet var; MUSIAD-ordförande Abdurrahman Kaan, MUSIAD Ankara-president Hasan Basri Acar och MUSIAD Ankara försvarsindustrins styrelseordförande Fatih Altunbas deltog också.

Stark försvarsindustri behöver stark diplomati

MUSIADs president Abdurrahman Kaan betonade att försvarsindustrin är en av de viktigaste trumparna på det diplomatiska fältet och sa att att nå den nationella produktion och teknikkapacitet i försvarsindustrin gör vårt land starkt i militär diplomati såväl som förmågan att reflexera snabbare inför ökande hotuppfattningar.

Kaan betonade att försvarsindustrin vårdar många sektorer både när det gäller teknik och mellanprodukter och produktionsinformation. Därför påpekade han att försvarsindustrin inte bara är en övre sektorsgren utan också en produktion och designkunskap.

Ankara Defense Industry Free Zone kommer att öka potentialen i sektorn

MUSIAD Ankara-president Hasan Basri Acar uttalade att toppmötet var organiserat med aktivt deltagande av 54 inhemska och nationella försvarsindustriföretag, som spelade en viktig roll i utvecklingen och tillväxten av den turkiska försvarsindustrin.

Acar fortsatte: uz Vi kräver inrättandet av Defense Industry Free Zone i Ankara. Det kommer att bana väg för våra företag som är engagerade i produktion inom försvarsindustrin att göra exportinriktade investeringar och produktion och för att utnyttja utrikeshandelsmöjligheterna mer. Clustering av försvarsindustrin i Ankara kommer också att ge ett betydande bidrag till att öka vår produktion och sysselsättning, särskilt när det gäller programvara och hårdvara. ”

IDEF bör göras i Ankara

Acar betonade att Ankara är centrum för försvarsindustrin och sa att det är viktigt att organisera evenemang som mässor, kongresser och toppmöten i försvarsindustrin i Ankara. han begärde att IDEF, den mest omfattande verksamheten inom försvarsindustrin, skulle hållas i Ankara igen.

Acar, små och medelstora företag bör öppnas för försvarsindustrin bör banas väg att påpekas, de produkter som produceras av sektorn främst genom användning av vårt land av brottsbekämpande myndigheter och tillståndet för exportprocessen är av avgörande betydelse, tillade han.

Över 1000 besökare förväntades

MUSIAD Ankara försvarsindustrins styrelseordförande Fatih Altunbas uttalade att det har blivit en anmärkningsvärd aktör på den internationella arenan med de inhemska projekten och produkterna som utvecklats av den turkiska försvarsindustrin, och att MRN deltog i 50-företaget och 29 besökare i de tusen 671 år 2 tusen 550 meddelade 52 företagets deltagande i foajéområdet på kvadratmeter och syftade till att vara värd för mer än tusen besökare i två dagar.

Altunbaş uppgav att användarnas och tillverkarens erfarenheter och erfarenheter kommer att överföras med de sessioner som utvecklats under två dagar och specialpresentationer och projekt utvecklade inom området militär radar och gränssäkerhet. Altunbaş nämnde om sessionerna som skulle hållas vid toppmötet och uttalade att den senaste utvecklingen som Border Security Systems, Land Surveillance Systems och Radar Technologies kommer att delas.

Goodwillavtal för inhemsk och nationell produktion

Generaldirektoratet för militära fabriker och generaldirektoratet för varv anslutna till ministeriet för försvarsdepartementet förklarade sin goodwill att underteckna ett strategiskt samarbetsavtal (SIA) med det inhemska företaget 29 för att minska beroendet av främmande länder inom försvarsindustrin och främja produktionen av inhemska och nationella produkter.

Lokala företag tog ut de uttalanden om goodwill som undertecknades av generaldirektoratet för militära fabriker och generaldirektoratet för militära skeppsvarv inom ramen för det strategiska samarbetsavtalet från nationella försvarsminister Hulusi Akar vid öppningen av MRBS.

Samarbetsvilliga företag; Alkan Technology, Asnet Information Systems, Aspilsan, Bemis Teknik, Bilkon Computer, Deico Engineering, EA Technology Biomedical Devices, IMTEK, Inores - Innovative Technology, KRL Chemistry, MS Spectral Defense Opsin Electro, Sinter Metal, Teknokar Defense, Yektamot Electric, YTY Metal , Askın-kompressor, Atempo-projekt, Duratek, Dyo Boya, Hakan Automation, Koç Information, Kube Pump, MASB Motorfordon, Nero Industrial Defense, Robust Heavy Industry, Navigation Defense, TUBITAK and Tumosan Engine and Tractor.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar