BALOSB kommer att utveckla inte bara Balıkesir utan också regionen

balosb kommer inte bara att förbättra regionen
balosb kommer inte bara att förbättra regionen

Balıkesir Organised Industrial Zone var 21-stoppet för Common Mind Meetings. Mötet hölls i partnerskap med Turkishtime och Halkbank och modererades av Şeref Oğuz. BALOSB grundades i 1977 och spelar en aktiv roll i regionens ekonomi med totalt 110-fabriker och 13-anställda, inklusive 123-fabriken, som för närvarande är i projekt- och byggfasen, samt den 9-fabrik som för närvarande är i produktion.

UM Joint Mind Meetings Turkish organiserade av Turkishtime och Halkbank i organiserade industriområden hölls i Balıkesir Organised Industrial Zone (BALOSB). Vid mötet, modererat av journalisten Şeref Oğuz, diskuterades potentialerna, problemen och åtgärderna för BALOSB och industrimän från Balıkesir.

The Common Mind Meeting; Şeref Oğuz (Turkishtime Meeting Moderator), Mehmet Volkan Sayım Halkbank SME Marketing 1 avdelningschef, Hasan Ali Eğinlioğlu (BALOSB YKB V. / Eğinlioğlu Group YKB), Alper Akça (İşbir Elektrik FoU-direktör), Barış Sağlam (Milano Wood Vene) YKB), Ferudun Celik (Fer-Celik Ambalaj YKB), Gokhan Unlu (Dericiogullari Construction Materials GM), Gursel Othergengil (Isbir Synthetic Weaving GM V.), Hüseyin Bekki (Beksan Nail Wire Machinery YKB), Hüseyin Finis (Tinaz Agri ve San. YKB), Kaan İhsan Sarıbekir (Sarıbekir Packaging Executive Committee), Sami Ünal (Kalekim Chemical Materials Balıkesir Md.), Selçuk Savaş (Savaşlar Installation YKB), Sinan Yırcalı (Balıkesir Electromechanical YKU), Yasin Çakar Ekosynergi valda. UR. Gn. Md.), Yılmaz Sarıhan (Anar Metal YKB), Mehmet Ali Aşuk (San. Ve Tek. Provinsdirektorat), Gökhan Sümer (Halkbank Balıkesir Div. Co.), Mesut Eray BALOSB Div. Mardin., Koray Urgun (Balıkesir 2. OSB Md.) Och Filiz Özkan (Turkishtime YKB).

loket till Turkiets ekonomiska och kommersiella livet i centrum av Balikesir Egeiska havet och Marmarasjön regioner var särskilt påverkats av den senaste tidens positiva investeringar kollektivtrafik och därmed ökat intresse investerare i staden. Istanbul - Projektet Highway och 1915 Çanakkale Bosphorus Bridge; Det gjorde Balıkesir till den viktigaste staden i Marmara kommersiella ring.

BALOSB stiger med de ökande transportmöjligheterna!

570 procent av BALOSB: s nuvarande 99 hektarområde används av de deltagande företagen och det finns inga tomma paket från den punkt som nås. Av denna anledning inleddes ytterligare expansionsarbeten i Balıkesir OIZ. I slutet av expansionsprocessen läggs det nya 570 hektarområdet till det befintliga 776 hektarområdet. sålunda; Tillräckligt industriområde kommer att skapas för nya deltagare som planerar att producera i BALOSB på grund av den höga industrimättnads- och investeringskostnaderna i angränsande provinser som Gebze, Kocaeli och Bursa. När processen är klar kommer den totala sysselsättningen i OIZ att öka till cirka 1.346 tusen personer. Utvidgningen av Balıkesir OIZ kommer att påverka alla industriister i Marmara- och Egeiska regionerna och arbetskraften i dessa regioner.

Balıkesir OIZ-deltagare får dig att känna skillnaden med de tjänster som den tillhandahåller. BALOSB, som tillhandahåller oavbruten och säker energi med sin egen 162,5 MVA-omkopplingsanläggning, fortsätter att betjäna sina deltagare med sitt avfallsreningsverk 3.300 m3 / dag. Med tanke på att de nya anläggningarna ska byggas ut har en ny reningsanläggning med en kapacitet på 10.000 m3 / dag skickats till industriministeriet.

Ett yrkes- och teknisk utbildningscenter inrättades också i regionen för att tillgodose fabrikens kvalificerade personalbehov. Med sina fem workshops och fem klassrum kommer Center att uppfylla verkstadsbehovet för OIZ yrkesmässiga och tekniska anatoliska gymnasieelever och fungera som ett yrkeskvalificerings- och certifieringscenter. 75 Day Care Center, som har en studentkapacitet som är etablerad inom ramen för det sociala ansvaret, accepterar barn till kvinnliga anställda som arbetar i OIZ som en prioritet.

10-parameter för att föra BALOSB till framtiden

Vid mötet överenskom följande 10-parameter med deltagande av regionala industriister för att göra det möjligt för Balıkesir OIZ att bli en stark aktör i de snabbt föränderliga globala konkurrensvillkoren och visa sin potential.

1. Balıkesirli-industrin väntar på Bandırma hamn

Industriister från Balıkesir använder Aliağa-hamnen i İzmir eller Ambarlı-hamnen i Istanbul för export. Detta innebär en extra kostnad och ett slöseri med tid. Bandırma-porten är för närvarande i drift men inte tillgänglig för containertransport. Om det behövs arbete i hamnen kommer industrin i regionen att stärka sin hand i tävlingen. Eftersom Bandırma hamn har mycket lämpliga egenskaper både vad gäller areal och logistik.

2. Public University Industry Cooperation

För att uppnå samarbete mellan allmänheten och universitetet måste man först skapa en modern industrikultur bland alla parter och sedan borde alla lägga sina händer under stenen. Mekanismer bör utvecklas där alla parter samlas och dessa mekanismer bör hållas i drift när som helst. Vissa formationer samlas då och då inom ramen, men när kontinuiteten inte tillhandahålls kan tillräckligt med synergi och lösningar inte produceras.

3. Sänk investeringskostnaderna

Markpriser, bygginvesteringar, grävning, infrastrukturkostnader, sådana frågor är utmattande för industrin. Både kommuner och andra institutioner och organisationer behöver ge bekvämligheten för företagen i OIZ, särskilt vad gäller investeringskostnader. Om attraktiva lån kan tillhandahållas för offentliga bankers byggarbeten, kommer det att ge ett mycket positivt bidrag till tillväxten i industrin. I stället för att hantera sådana kostnadsposter kan man hitta lösningar som gör det möjligt för industrin att ägna sitt kapital till mer teknik, produktion och FoU-investeringar.

4. Problemet med kvalificerad personal

Tillhandahållande av kvalificerad personal står som en fråga lika stor som infrastruktur- och högenergiproblemet vid den punkt där FoU eller exportorienterad produktion kommer in. Det är nödvändigt att placera yrkesinriktade gymnasieskolor inom OIZ och förbereda sina läroplaner i samordning med industrister och bana väg för industrister att bli skyddare för dessa skolor. BALOSB har tagit initiativet i detta avseende.

5. Logistikintegration måste vara klar

Med Osmangazi Bridge och Izmir Highway blir Balıkesir en logistisk bas. Men logistikintegrationen är ännu inte fullständig. Logistic Village med goda avsikter kunde inte ge vad som förväntas av honom. Men Balıkesirs läge har mycket starka funktioner. Balıkesir, som är korsningspunkten mellan Marmara och Egeiska regionerna, har stor potential i detta avseende, men logistikintegrationen måste genomföras snabbt.

6. Leveransindustrin räcker inte

Balıkesir-industrin har problem med underindustrin och underhållstjänstfrågor. Företag inom industrin i BALOSB kan inte hitta en tillräcklig nivå av ackumulering och kvalitet i de underindustriföretag som bedriver dem. Av denna anledning måste industrin tillhandahålla de flesta av sina behov såsom underhållstjänst, underindustriservice och inköp av delar från städer som Istanbul. Initiativ behövs för att etablera infrastrukturen för underindustrin i hela provinsen.

7. Behov av nya exportmarknader

politiska spänningar mellan USA och Kina, USA införde extra skatter på produkter med ursprung i Kina skapar en möjlighet för Turkiet. För att marknadsföra sina produkter och försäljning bör Balıkesirli-industrin vända sig till den amerikanska marknaden. Under de senaste åren har nordafrikanska länder och Indien varit bland de viktiga länder vars behov har ökat med stigande inkomstnivå. En arbetsgrupp på nya marknader kan inrättas i BALOSB.

8. Sänk energikostnaderna

Energikostnader är en fråga som alla industriister är upprörda över, de bär höga kostnader. industrialister betalar det högsta priset av alla typer av energikostnader i Turkiet. Världen genomgår en mycket svår period av handelskrig. Betydelsen av export under en sådan period är mycket tydlig. Detta problem, som försvagar exportörens hand i tävlingen, måste övervinnas nu.

9. FoU-lagstiftningen bör förenklas

Förutom de byråkratiska svårigheterna i FoU-processer är lagstiftningen också mycket komplex och företagen kan inte förstå statens terminologi. Ett antal riktlinjer och program har utvecklats för att säkerställa kontrollen av FoU-aktiviteter och för att dokumentera dem. Företag måste dock anställa konsulter eftersom de är otillräckliga. Förenkling av lagstiftningen och tillämpning kommer att stärka FoU-verksamheten.

10. Behov av bostäder

Beträffande bostäder finns det ett behov av bostäder nära BALOSB, särskilt där blå krage kan lösas. Gaziosmanpaşa-regionen måste förvandlas fullständigt till stadsomvandling och förbereda för dem som arbetar med bostadsprojekt som TOKİ. En sådan omvandling kommer att skapa en viktig drivkraft för att tillgodose BALOSB: s blåkransbehov.

Aktuella auktioner

 1. Anbudsmeddelande: Förstärkning av broar och galler

  Januari 27 @ 14: 00 - 15: 00
 2. Transport Ticketing Global

  Januari 28 @ 08: 00 - Januari 29 @ 17: 00
 3. Säkerställa investeringar i järnvägssektorn

  Januari 28 @ 08: 00 - 17: 00
 4. Anbudsmeddelande: Renovering av Tatvan-pirens högerlinje

  Januari 28 @ 09: 30 - 10: 30
 5. Anbudsinfordran: Vårklämman kommer att köpas

  Januari 28 @ 10: 30 - 11: 30

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar