Den nya förordningen om tågstäder kommer att tvinga kommuner

den nya förordningen om järnvägssystem tvingar kommunerna
den nya förordningen om järnvägssystem tvingar kommunerna

Medan återverkningarna av AKP: s förlust av många storstadskommuner fortfarande fortsätter, har den regerande regeringen gjort ett slående arrangemang när det gäller kommuner. Med den nya förordningen kan särskilt i storstadskommunerna inte göra affärer nästan.

Enligt de nyheter som sammanställts av OdaTV betalades avgifterna för tunnelbana och tågstäder, som kommunerna överlämnade sina byggarbeten till ministeriet för transport och infrastruktur, till finansministeriet efter att arbetet avslutats. Förfarandena och principerna för återbetalning ändrades med ändringen. 15'i procent av de tidigare gjorda tunnelbanekostnaderna sänks, kommunens skuld betalas i avbetalningar till statskassan, maj 2019'deki-reglering av kommunernas allmänna budget skatteintäkter 5'i procent beslutades att tas.

Varför gör detta kommuner oförmögen att arbeta?
Eftersom huvuddelen av de kommunala inkomsterna är de allmänna skatteintäkterna ökar regeringens avgifter från kommunerna dramatiskt.

Till exempel för Ankara Metropolitan kommuns metrokostnader kommer regeringen att få 2018 miljoner TL i 34,9 och 2019 miljoner TL i 226,5. Återigen, Ankara Metropolitan Municipality, 2016 miljoner i 25,8, 2017 miljoner 33,3 miljoner i kostnaden för tunnelbana skärning, 2020 miljoner i 249,1 miljoner, 2021 år i 274 miljoner löner kommer att minskas.

OK Det finns ingen defensiv sida Y
Den officiella webbplatsen för Ankara Metropolitan Municipality förklarades också. Uttalandet, ministeriet om denna förändring "till förmån för kommuner" i form av orden var inte sant. Belediye Det finns många fördelar med att överge 5-ansökan om driftstopp, vilket anses vara försvarbart och omöjligt att upprätthålla, säger kommunen i ett uttalande och kräver att förordningen återkallas.

Tunnel- och järnvägstransporten är en offentlig tjänst och följande uttalanden inkluderades i uttalandet: ”Till exempel; tunnelbanetilläggsavgifterna bestämdes senast på 06.01.2017-datumet, även om nästan allt i vårt land under året 2,5-vandring i biljettpriserna för tunnelbanan inte har ökats.

Som krävs enligt lagbestämmelser och kollektivtrafiktjänster, en del av passagerarna (de som har fyllt 65-åldern, veteraner och makar, martyr änkor och föräldralösa barn, krigs- eller tjänstemän, gula presskortsinnehavare, polis- och gendarmeripersonal, kommunpolisen, funktionshindrade personer, Det finns ingen avgift för samlaren, postdistributören etc. som fungerar som en mobil inom det lokala området.

Dessutom studenter; lärare, medborgare över 60 ålder och så vidare. diskonterad tull tillämpas.

Under de senaste tre åren:
Man ser att 26% av de som reser med EGO-bussar och 13,5% som reser med tunnelbana och järnvägslinjer reser gratis.

Baserat på lagen betalar staten inte ens EGO (liknande den månatliga 1.330 TL-assistansen per buss till privata offentliga bussoperatörer) i utbyte för de kostnadsfria / rabatterade tulltransporttjänsterna till dessa segment.

Det är uppenbart att de lägger en betydande kostnad på EGO, att EGO inte kan bära denna börda och kommer att skada den. I själva verket har EGO ständigt skadat i flera år och dess förluster täcks av kommunens resurser. ”
Källa New Age: Ny börda från makt till kommuner

Järnvägsnyhetssökning

1 Kommentar

  1. buss- och minibussavgifter bör halveras. dvs full = en lira-lira med 50-rabatt skulle vara.

Yorumlar