12-medalj från turkiska idrottare vid Triathlon Balkan Championship

medalj från turkiska idrottare vid triathlon balkan-mästerskapet

Den första dagen av 2019 ETU Sprint Triathlon Balkan Championship, organiserad med stöd av Istanbul Metropolitan Municipality, har avslutats. Turkiska idrottare tog 12 medaljer i mästerskapet där stjärnor, ungdoms- och elitidrottare tävlade.

Turkiet Triathlon Federation av Istanbul Metropolitan Municipality (IBB) organiserat med stöd av Balkan Triathlon Championships började på Eagle beach. På mästerskapets första dag som hölls för första gången i Istanbul tävlade idrottare i kategorierna stjärnor, ungdomar och elit.

Började med uppvärmnings studier tidigt på morgonen mästerskapen, där idrottare från över 16 500 länder tillsammans med Turkiet. Från och med mäns och kvinnors lopp i stjärnorna simmade idrottare först 400-meterbanan. Då kämpade stjärnorna som cyklade på 10 kilometer cykel först med att springa 2 tusen 400 meter. I slutet av loppet vann İpek Günad repet. Herrmästaren av stjärnorna var en annan idrottsman Bartu Ören.

Herrmästaren Bartu Ören sa att han hade ett bra läger- och förberedelseperiod i slutet av loppet. Ören sa att simning och cykling var lätt och han sa: "Jag hade lite svårigheter i den första 1200-mätaren på springan. På den andra 1200-mätaren kom jag till känna, med styrkan i vapenskölden på bröstet, jag gjorde mitt bästa under den sista sprinten och jag kom först. Jag var tredje på Balkanmästerskapet i Bulgarien på 2017, och idag slutade jag framåt. Mitt nästa mål är att få ranking och första plats i europamästerskap. ”

På den utmanande banan hölls dagens andra lopp i ungdomskategorin. I denna kategori tävlade idrottare i simning på 750 meter, cyklade på 20 kilometer och löpa scenen på 5 kilometer. I herrarna kom Eric Logoz Lorincz från Rumänien först och Mehmet Fatih Davran kom på andra plats. Delia Oana Dudau från Rumänien gick med i loppet för unga kvinnor. Den turkiska idrottsman Elif Polat kom på andra plats och Aişenur Acar kom på tredje plats.

Dagens sista lopp hölls i elitkategorin. Loppet, som var scenen för idrottsmästarnas hisnande kamp för att stiga i ETU-rankingen, hölls på samma bandimension som ungdomen. Gültigin Er från det turkiska landslaget tog första platsen i herrarnas pallplats och kvinnans kroatiska idrottsman Zejika Milicic vann guldmedaljen.

Med uppgift om att han började triatlon vid 17-åldern sa elitkategorimästaren Gültigin Private 5 att han hade varit triatlon i åratal och sa: Det var en fördel för oss att cykelleden byggdes på en plan yta. Jag gjorde mitt bästa i loppet. Fjärde i Europa på ungdoms innan och hade Balkan tredje, Turkiet champ fyra år. Triathlon är en sport som når sin topp i äldre åldrar och därför är kontinuitet mycket viktigt. Jag vill fortsätta denna sport och bli Europamästare och olympisk mästare. ”

Trofé och medaljceremoni hölls i slutet av dagen. Idrottarna fick sina medaljer från vice borgmästaren i Kartal Oktay Aksu och protokollet. Turkiet har genomfört tävlingen med totalt 12 4 söndag kommer augusti medalj fortsätta i kategorin åldersgrupp.