Melbourne Tram fungerar på solenergi

melbourne spårvagn kör helt med solenergi
melbourne spårvagn kör helt med solenergi

Melbourne, huvudstaden i delstaten Victoria, som syftar till att öka sitt mål för förnybar energi med 50 procent, driver hela spårvagnsnätet i staden med solenergi.

Melbourne, den näst största staden i Australien, började driva hela stadens spårvagnsnätverk med solenergi.

Neoen Numurkah solkraftverk, som officiellt öppnades förra veckan, genererar 100 förnybar energi procent för att driva stadens enorma spårvagnsnätverk. Denna anläggning byggdes för att ge 255 tusen megawattimmar el till det nationella energinätet varje år. Projektet finansierades under det australiensiska arbetarpartiets Solar Trolley Initiative.

390 motsvarar att plantera tusen träd
Tack vare detta projekt kommer invånarna i Melbourne att ha både renare spårvagnar och mer bekväm samvete. Koldioxidutsläppet som det nya solkraftverket kommer att minska motsvarar att ta bort 750 tusen bilar från vägar eller plantera cirka 390 tusen träd. Victoria, Melbourne, huvudstaden, har satt sitt mål för förnybar energi som 2025 upp till 40 och 2030 upp till 50. Detta solenergiprojekt anses också vara ett viktigt steg i detta avseende. (den Dünyahal)

Aktuella järnvägsanbud

Sal 10

Gulf Traffic

Område 9 @ 08: 00 - Område 11 @ 17: 00

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar