Uppställning av Yavuz Sultan Selim Bridge till Garanti Betalningar

Yavuz Sultan Selim Koprusune
Yavuz Sultan Selim Koprusune

Yavuz Sultan Selim och North Environmental Motorway kommer att beaktas i tjänst av staten till operatören kommer att betala de två olika datumen för dollarkursen kommer att beaktas. I betalningarna kommer den första halvan av året för januari, andra halvåret juli för juli månad att ligga till grund. Dagen då staten skulle göra betalningen ändrades också. Följaktligen 1 januari-31 I juli samma år för juni kommer 1 juli-31 att betalas för december det följande året.

Yavuz Sultan Selim Bridge och Northern Environmental Motorway, IC İçtaş Construction olu Astaldi konsortiet driver ICA. Företaget ansökte till ministeriet för transport och infrastruktur efter chockökningen i dollarkursen i augusti i 2018.

Med hänvisning till volatiliteten i växelkursen begärde han ändringar i beräkningsmetoden för betalningarna under garantin. Januari för första halvåret, andra halvåret i juli, växlades växelkursen till dagordningen.

NYTT BERÄKNINGSMETOD FÖR MINISTERIET

HaberturkEnligt nyheterna från Olcay Aydilek, transportministeriet och generaldirektoratet för motorvägar, gjorde en studie om denna fråga. Studien avslutades nyligen. Med myndigheternas godkännande och underskrift har den nya beräkningsmetoden genomförts.

Vad förutsäger den nya modellen? Kortfattad information om den gamla betalningsmetoden innan du svarar på den här frågan.
Yavuz Sultan Selim och Osmangazi broar, Eurasia tunnel och Istanbuls-Izmir motorväg konstruerades av den privata sektorn med en build-transfer-överföringsmodell. I dessa projekt bestämdes vägtullarna som utländsk valuta.

Staten garanterade ett visst antal fordon till dessa projekt. Om fordonet passerar under garantibegränsningen, betalar regeringen skillnaden. Till exempel gjordes garantibetalningar för 2018 år i april i 2019. Vid betalning var 2 baserad på januari 2018-dollar. Staten har betalat 3 miljarder 650 miljoner TL till berörda företag för det angivna antalet fordon.

NYT SYSTEM

Låt oss nu titta på det nya betalningssystemet. Yavuz Sultan Selim och North ring Expressway öppnade en del av tjänsten, kommer garantibetalningar till statens rörelsedrivande bolag beaktas dollarkursen i de två olika datum. I betalningarna kommer den första halvan av året för januari, andra halvåret juli för juli månad att ligga till grund.

Dagen då staten skulle göra betalningen ändrades också. Följaktligen 1 januari-31 I juli samma år för juni kommer 1 juli-31 att betalas för december det följande året.

Vad med de andra projekten? Inga andra ändringar har gjorts än. Det sägs dock att detta steg kommer att skapa ett tidigare prejudikat och att en liknande implementering kommer att bli möjlig i andra projekt.

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar