Şanlıurfa OSB: s järnvägsanslutning omprövas

Sanliurfa osbnin järnvägslänk utvärderas
Sanliurfa osbnin järnvägslänk utvärderas

Şanlıurfa Handelskammare (ŞUTSO) Ordförande İ.Halil Peltek presenterade provinsens ekonomiska problem för handelsministern Ruhsar Pekcan.


ŞUTSO ordförande i.halil lisp, medan Turkiet hantverkare och hantverkare Confederation hölls i Gaziantep (TESK) ordförande Bendevi Palandöken, Turkiet Chambers och börserna Union (TOBB) President Rifat Hisarcıklıoğlu och handelsminister Ruhsar Pekcan anordnades med deltagande av Gaziantep Business Han deltog i samrådsmötet och presenterade våra ekonomiska och kommersiella problem för handelsministern Ruhsar Pekcan i en fil.

I sin bedömning av frågan sade president Peltek: imiz Vår provins har några ekonomiska och kommersiella problem som har hänt tidigare, vilket vi förväntar oss att lösas i 2019. För att lösa dessa problem hade vi chansen att kommunicera med handelsminister Ruhsar Pekcan, som vi träffade vid Gazianteps affärsrådsmöte i fredags i fredags. Vi hoppas att utrikesministeren kommer att stödja oss i den här frågan och jag hoppas att år 2019 blir det år som dessa problem löses. "

Problemen med handelsministern Ruhsar Pekcan för lösningen av Sanliurfa är följande:

1-Sydöstra Anatolien Exportörsunionen betjänar tyvärr Gaziantep istället för Sydostasien och har ingen liten aktivitet för att förbättra exporten i regionen. Etableringen av en exportörs union i TRC-2-regionen, som inbegriper Sanlıurfa och Diyarbakır om det inte är möjligt,

2-Sanliurfa flygplats har internationella standarder och denna potential används inte. Även om tulldirektoratets personal är redo för allt, innebär definitionen av en mobil mobil vermek-tull stor skada på regionens export. Som ett departement ska denna plats, som är klar med allt, definieras som avdelningschef eller direktorat.

Öppnande av en filial av EximBank, som stöder 3-exportörer, exportinriktade tillverkare och utländska entreprenörer och entreprenörer med korta, medellånga och långfristiga kontanter och icke-kontanta lån, försäkrings- och garantiprogram, är av stor betydelse för våra exportörer och exportörer. .

4-nuvarande tulldirektoratet 2 i Sanliurfa OIZ. Godkännandet av ändringen i planeringsplanen av näringsministeriet så snart som möjligt för att göra övergången till 20-sektionen som tilldelats i sektionen och efterföljande påbörjande av den nödvändiga överbyggnaden (Administrative Building, Truck Park Scale Area, etc.) av tulldirektoratet och överföring av nödvändiga resurser till behoven snabbt,

Mürşitpınar Railway, som kommer att ansluta 5-Sanliurfa OIZ till hamnen, har inte genomförts trots anbudet. Omvärderingen av Mürşitpınar-järnvägsförbindelsen är avgörande för den regionala industrin. Järnvägsanslutning, som är av stor betydelse för råvaror och utrikeshandel, kommer att medföra nya investeringar till regionen.

6-Brist på frizon i Sanlıurfa, brist på integritet bland offentliga institutioner i regionen, inga kluster i hela provinsen och inget offentligt stöd för klusteraktiviteter. Bristen på anläggningar som tillverkningsdistrikt och organiserade industriländer på distriktsbasis är ett annat problem som kommer före oss. Även om frizoner ligger inom landets gränser, är de etablerade som en separat fysisk zon där de lagar och administrativa bestämmelserna om kommersiella, finansiella och ekonomiska områden som gäller i landet inte tillämpas eller tillämpas delvis och det bredare incitamentsystemet tillämpas för industriell och kommersiell verksamhet. Att definiera regionen som en frizon och göra arrangemang beträffande liberaliseringen av gränshandeln framstår som en annan viktig faktor. I detta avseende anses det att upprättandet av en frizon i Sanlıurfa kommer att bidra till den ekonomiska utvecklingen i provinsen.

7-Sanliurfa OSB 2. Avsnitt 2. Anläggningsinstruktion för fasinfrastruktur hölls vid 2017 men infrastrukturarbetet kunde inte slutföras på grund av otillräckliga medel. 2013, som normalt är det första anbudet i 30.10.2016 och slutdatumet är 2. I denna del måste infrastrukturen slutföras snabbt.

8-banklån, collaterals, KGF-lån, hypotekslån, kontrollproblem, löneproblem är ett annat problem i vår provins. I det avseendet, för att lösa problemen i banksektorn på grund av ekonomiska problem och för att underlätta tillgången till finansiering, säkerställa omstrukturering av skulder och lån som har ackumulerats och ackumulerats.

Medlemmarna i 9-bankerna har bedömt hypotekslånets värde för fastigheter som de erhållit som säkerhet i kommersiella och bostadslån från bedömningsbolagen upp till hälften av värdet av fast egendom (till exempel en bedömare 635.000.TL bedömd i 300.000TL utvärderas vid invändning). Andra expertföretag anges att ge samma värden.

10-Garn Återinförandet av importkvoten eller tilläggsskatten, som slutade i 2013, är avgörande för att de inhemska spinnfabrikerna ska överleva. 50% av spinnverkarna i Sanlıurfa är stängda på grund av importerat garn.Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar