3. Senaste 1 i Flygplatsbyggnad 22 Ny Dödsmint Inrättad?

3-flygplatsens konstruktion sist 1 22 i det nya året av döden
3-flygplatsens konstruktion sist 1 22 i det nya året av döden

CHP-vice ordförande Gamze Akkus Ilgezdi, transport- och infrastrukturminister Cahit Turhan, 6 novemberplanerare och budgetkommission för byggandet av flygplatsen i 30 arbetare dog, och erinrade om påminnelsen om de nya dödsfallen, enligt uppgifter som CIMER meddelade före ministeren eller frågade sedan om det fanns.

CHP-vice ordförande Ilgezdi, som bad om en fråga som skulle besvaras av vice ordförande Fuat Oktay, sa: sa Om affärsmordet 22 inträffade före 6 november, finns det då en rättslig / administrativ utredning som inleddes mot byråkrater som döljer information från minister och allmänhet? Vad är orsaken till att byråkraterna döljer denna information? Ilgezdis förslag är följande:

Det avslöjades att åtminstone 52 arbetare tappade livet i arbetsmorden under byggandet av den nya flygplatsen i Istanbul. Det verkar som om dessa dödsfall doldes för allmänheten under lång tid.

Enligt SSI-data tappade bara 2017-arbetare livet i arbetsolyckor i 1633. 36 procent av arbetarna som förlorade livet var involverade i byggande, anläggning och privat byggande. I 2017 registrerades antalet personer som tappade livet i byggsektorn, där de värsta förhållandena för underleverantörer rådde, som 587.

Arbetstagare som försökte göra sina röster hörda inför dödsfallen och krävde humanitära arbetsvillkor togs i förvar med operationen av brottsbekämpande myndigheter och 31 personer greps. Med hjälp av deras konstitutionella rättigheter har arbetare som agerar för att försvara mänskliga levnadsvillkor anklagats för ”motstånd mot att inte göra jobbet, kränkning av arbetsfrihet och arbete”. I det här fallet, i arbetslivet i Turkiet, "kan inte komma ut ur botten av kvarvarande" visar att brist på respekt för logiken. För dem som bortser från mänskligt liv stannar inte bredvid vad de gör, så att den avlidne inte stannar kvar med de döda;

 1. Cahit Turhan, transport- och infrastrukturminister, 6 I november tillkännagav parlamentariska planerings- och budgetkommissionen att 30-arbetare tappade livet i flygplatsbyggandet. Inträdde de nya dödsfall som inträffade med CIMER-uppgifter före eller efter ministerns tillkännagivande?
 2. Om affärsmordet 22 inträffade före 6 november, finns det då en rättslig / administrativ utredning av byråkrater som döljer information från ministern och allmänheten? Vad är orsaken till att byråkraterna döljer denna information?
 3. Hur många personer, inklusive underleverantörer, har varit anställda sedan byggandet av den nya flygplatsen i Istanbul? Vad är fördelningen av detta nummer av offentliga och företag?
 4. Hur är antalet utländska arbetare anställda vid flygplatsbyggandet? Vad är antalet arbetare som har haft en olycka? Finns det några utländska arbetare som tappat livet? Vad är fördelningen av utländska arbetare efter nationalitet?
 5. Vilket är antalet barnarbetare som är fast beslutna att vara anställda vid byggandet av Istanbul nya flygplats? Hur många har barnarbetare som förlorat sina liv, drabbats av arbetssjukdomar och blivit permanent oförmögna?
 6. Vilket är det totala antalet klagomål som gjorts av arbetstagare under flygplatsbyggandet? Vad är fördelningen av dessa klagomål per ämne?
 7. Har ersättning utbetalats till familjerna till arbetarna som förlorade livet på byggplatsen för den nya flygplatsen i Istanbul sedan dess byggande började? Ersättning betalad i år; Vad är fördelningen beroende på beloppet och antalet betalade personer?
 8. Hur är antalet personer som har en döds pension på grund av olyckor i Istanbul New Airport-konstruktion? Vad är fördelningen av detta nummer efter år?
 9. Vad är antalet personer som har diagnostiserats med arbetssjukdomar under byggandet av Istanbul New Airport?
 10. Hur är antalet arbetare som blir permanent oförmögna efter olyckorna i Istanbul New Airport-konstruktionen?
 11. Vad är antalet tjänstemän som är föremål för rättsliga och administrativa utredningar på grund av olyckor under byggandet av Istanbul New Airport? Vad är fördelningen av offentliga tjänstemän enligt deras titlar?
 12. Vilket är antalet företagstjänstemän för vilka rättsliga och administrativa utredningar har inletts mot olyckor som inträffade under byggandet av Istanbul New Airport? Vad är fördelningen av företagets myndigheter beroende på deras uppgifter, myndigheter och ansvar? ”

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar