İzmir, den första turkiska staden som ingår i European Bicycle Routes Network

Izmir Metropolitan kommuns ansökan om att gå in i European Bicycle Roads Network (EuroVelo) har godkänts. Förlängningen av den nuvarande Medelhavsvägen på 5888 kilometer börjar från Dikili och slutar i Selçuk. Turister med cyklar kommer till Izmir med havet via Lesbos- och Chiosöarna i Grekland. ECF (European Cyclists Federation) kommer officiellt att inkludera Izmir på EuroVelo 491-rutten när de nödvändiga förberedelserna för 8-kilometernätverket är slutförda. Izmir, inklusive EuroVelo blir den första staden i Turkiet.

Izmir Metropolitan Municipality, som har tagit viktiga steg för utvecklingen av turism i Izmir, har framgångsrikt genomfört övergången till EuroVelo (European Bicycle Road Network), som har en ekonomi på cirka 7 miljarder euro per år. Deltagandet av Izmir Metropolitan Municipality, som ansökte till European Federation of Cyclists (ECF) för EuroVelo 16 Mediterranean route som är lämplig för Izmir från 8 olika rutt, godkändes.

5888-kilometernätverket i öst-västlig riktning, med start från den spanska staden Cadiz, två slutpunkter i Aten, Grekland och även Cypern, kommer att öka till 6379 kilometer med tillägg av Izmir. Izmir, inklusive EuroVelo blir den första staden i Turkiet. Cykelälskare som vill komma till Izmir, som ligger vid förlängningen av EuroVelo 8 Mediterranean Route, kan korsa havet från Chios till Çeşme eller från ön Midilli till Ayvalık och nå Bergama, Aliağa, Foça, Sasalı, Urla, Çeşme, Alaçatı, Seferihisar, Gümüldür'dan når Selcuk. Detta nätverk, som kommer att förbinda Bergama och Selçuk distrikt, som finns på UNESCO: s världsarvslista, kommer att vara 491 kilometer långt. Europeiska Cyklister Federation (ECF), efter slutförandet av de nödvändiga förberedelserna på vägen i rutten 2019 som evurovelo Turkiet kommer att lägga till bilden. Under denna period kommer İzmir Metropolitan Municipality att utföra asfaltarbete på de punkter som krävs enligt ECF: s standarder på rutten och riktningsskyltar kommer att placeras på rutten; turistsektorns representanter, lokala operatörer, icke-statliga organisationer och borgmästare och möten kommer att hållas för att informera allmänheten om rutten och kampanjaktiviteter.

Den mest attraktiva vägen
Med anledning av att Izmir kommer att vara värd för en mycket viktig del av EuroVelo-nätverk med dess naturliga och kulturella rikedomar och starka turistpotential, sa İzmir Metropolitan Municipality-tjänstemän: ”Vi har ordnat vår rutt på ett sådant sätt att turister med cyklar kan komma åt de flesta av de naturliga och kulturella attraktionerna i vår stad. Rutten kommer i princip att förbinda antika städer, samtidigt som besökare kan uppleva många lokala och kulturella värden. Bland dessa attraktionspunkter är 8500, Izmir med sin årliga historia, Bergama och Ephesus, de två största städerna i den antika Egeiska kusten, Pergammon, hem för joniska städer, Natural Life Park som är en av de största i Europa, Homers Izmir, Mimas och Narcisus-legenden och Odysseias resa genom landet, Medelhavets munkesäl är den sista levande platsen i Gulf Foça och Mordoğan, en av världens viktigaste vindsurfing- och kitesurfcentraler i Alaçatı, Dikili och Balçova varma källor, grundad av Alexander den stora, Världens största 3. Vi förbereder oss för att fascinera cyklister med Bird Paradise och många andra attraktionscentra där Flamingo Island ligger. ”

Bidrag till Izmir ekonomi
Turister med cyklar för att besöka Izmir kommer genom många bosättningar i olika storlekar på vägen från Dikili till Selçuk. I dessa bosättningar kommer de att möta många olika och rika alternativ när det gäller boende och gastronomi. Dessa bosättningar kommer också att vara de punkter där shopping, cykelreparation eller leverans av nödvändig utrustning kan uppfyllas. EuroVelo 8 Medelhavsväg kommer att stödja utvecklingen av alternativa turistsektorer som gastronomi och agroturism i Izmir. Izmir kommer att ge betydande bidrag till ekonomin.

Vad är EuroVelo?
EuroVelo är 70 långväga cykelväg planerad över 45 tusen km. EuroVelo cykelleder stödjer prestige och utvecklingen av städer i socioekonomisk struktur i de länder där den passerar. Det är en hållbar alternativ turismmodell som stöds av Europaparlamentets utskott för turism och transport. ECF har sitt huvudkontor i Bryssel / Belgien av European Cyclists Federation. Det anges att EuroVelo cykelturismnätverk genererar cirka 16 miljarder bruttoinkomster årligen, inklusive 14.5 miljarder med 6.4 miljon boende-turné och 46 miljoner med 700 miljon dagstur.

Vilka länder är på Medelhavsvägen?
EuroVelo 16 Medelhavsrutt, som är en av EuroVelos 8 långa cykelleder, börjar från Spanien. Frankrike, Monoco, Italien, Slovenien, Kroatien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Albanien, Grekland och Cypern, genom 11-landet. Rutten innehåller 23 världsarv och 712 fiskarter som är unika för Egeiska regionen. Med tillägget av Izmir till detta nätverk kommer listan att växa.

Aktuella auktioner

 1. Transport Ticketing Global

  Januari 28 @ 08: 00 - Januari 29 @ 17: 00
 2. Säkerställa investeringar i järnvägssektorn

  Januari 28 @ 08: 00 - 17: 00
 3. Anbudsmeddelande: Renovering av Tatvan-pirens högerlinje

  Januari 28 @ 09: 30 - 10: 30
 4. Anbudsinfordran: Vårklämman kommer att köpas

  Januari 28 @ 10: 30 - 11: 30
 5. Årsmöte för affärsmedlemmar

  Januari 29 @ 08: 00 - Januari 31 @ 17: 00

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar