Siemens och Alstom förenar krafter för europeiskt ledarskap inom transport

Samförståndsavtalet omfattar exklusivitet för sammanslagningen av de två företagens transportverksamhet till lika partner.

· Det nya bolaget, som ägs av Siemens, kommer att ledas av Alstom VD; Bolagets aktier kommer att handlas på franska börsen och dess huvudkontor kommer att vara i Paris.

· Transport Solutions har sitt huvudkontor i Tyskland och Railway Vehicles har huvudkontor i Frankrike.

· Omfattande portfölj och global täckning kommer att skapa det bästa värdet för kunder runt om i världen.

· Företagets sammanlagda omsättning offentliggjordes som 15,3 miljarder euro och justerad EBIT (vinst före ränta och skatt) tillkännagavs som 1,2 miljarder euro.

· Tack vare den skapade synergin förväntas en årlig ekonomisk fördel av 470 miljoner euro senast fyra år efter stängning.

Siemens och Alstom har tecknat ett överenskommelsememorandum för att integrera alla Siemens verksamhet inom transportområdet, inklusive dragfordon för järnvägsfordon, med Alstom. Således kommer de två innovativa aktörerna på järnvägsmarknaden att samlas för att skapa unika kundvärden och operativ potential. Båda företagen kompletterar varandra med avseende på deras verksamhet och geografier. Siemens kommer att få nya aktier från det sammanslagna bolaget som ska bildas och representera 50 av Alstoms aktiekapital att justeras till aktievärde.

Joe Kaeser, ordförande och vd för Siemens AG, sade i ett uttalande om frågan: aki Denna fransk-tyska fusion på lika villkor ger starka signaler på många områden. Vi implementerar begreppet europeism och tillsammans med våra vänner på Alstom skapar vi en ny långsiktig europeisk ledare inom järnvägsindustrin. Denna sammanslagning kommer att ge en mer innovativ och konkurrenskraftig portfölj till våra kunder över hela världen. Den globala marknaden har genomgått stora förändringar under de senaste åren. En dominerande aktör i Asien förändrade den globala marknadsdynamiken. Dessutom påverkar digitaliseringen transportens framtid. Tillsammans kan vi erbjuda fler alternativ; Vi kan ge ansvarlig och hållbar omvandling till våra kunder, anställda och aktieägare. "

Henri Poupart-Lafarge, ordförande och VD för Alstom SA, sa: "I dag visar vi vår position som en plattform för konsolidering av järnvägssektorn, ett viktigt moment för Alstoms historia. I dagens värld är transporten centralt. Framtida transportmodeller måste vara rena och konkurrenskraftiga. Tack vare Alstom och Siemens Transports tillgång till alla kontinenter, sin skala, tekniskt kunnande och dess unika position inom digital transport, kommer denna fusion att göra det möjligt för alla våra kunder och slutligen alla individer att övervinna utmaningarna i städer och länder genom att erbjuda smartare och effektivare system. Vi ska skapa värde för kunder, anställda och aktieägare genom att kombinera Siemens Transportation erfarna team, komplementär geografisk expansion och innovativ kompetens med våra möjligheter. Jag är stolt över att ha lett till bildandet av den här nya gruppen, som jag inte har någon tvekan om att kommer att forma transportens framtid. "

Enligt de senaste årsredovisningarna från Alstom och Siemens mottog det nya företaget 61,2 miljarder och väntande order, 15,3 miljarder euroomsättning, 1,2 miljarder eurojusterad rörelsevinst (EBIT - EBIT - resultat före ränta och skatt) och 8,0 justerad rörelsemarginal funktioner. Sammanslagningen av Siemens och Alstom förväntas generera en årlig 470 miljoner finansiell fördel (synergi) under de senaste fyra åren efter stängningen, och kassaflödet riktas till 0,5 miljarder till 1,0 miljarder. Det nya bolagets globala huvudkontor och järnvägsfordonets ledningsgrupp kommer att vara baserat i Paris och kommer att handlas på franska börsen. Transport Solutions huvudkontor ligger i Berlin-Tyskland. Det nya företaget kommer att ha totalt 60-anställda i fler än 62.300-länder.

Som en del av fusionen kommer Alstoms nuvarande aktieägare att få två särskilda utdelningar i slutet av dagen före balansdagen: 4,00 Euro premium per aktie (totalt 0,9 miljarder) betalas kort efter fusionen är stängd. Den extraordinära utdelningen som når 4,00 Euro per aktie (totalt 0,9 miljarder euro) kommer också att betalas från intäkter från Alstoms försäljningsalternativ på cirka 2,5 miljarder euro i General Electric-partnerskapet (beroende på kassasituationen). Siemens kommer också att få Alstomaktier, motsvarande 2 procent av aktiekapitalet, att genomföras tidigast fyra år efter avslutningen tack vare de rättigheter det kommer att få.

De två företagens verksamhet kompletterar i stor utsträckning varandra. Det sammanslagna företaget kommer att kunna erbjuda ett brett utbud av produkter och lösningar för att möta kundernas olika och kundspecifika behov, från kostnadseffektiva allmänna plattformar till den senaste tekniken. Den globala strukturen kommer att ge tillgång till tillväxtmarknader i Mellanöstern och Afrika, Alstom, Indien, Central- och Sydamerika, och Kina, USA och Ryssland, där Siemens ligger. kunder; det kommer att dra fördel av en balanserad och bredare geografisk täckning, en bredare portfölj och stora investeringar i digitala tjänster. Att kombinera know-how och innovationskraften hos båda företagen kommer att ge viktiga innovationer, kostnadseffektivitet och snabbare svar. så att kundernas behov kommer att mötas mer effektivt.

Det nya bolagets styrelse kommer att bestå av 6-medlemmar, inklusive 4-medlemmar, 11-oberoende medlemmar och VD, som ska fastställas av Siemens, inklusive ordföranden. För att säkerställa kontinuitet i ledningen fortsätter Henri Poupart-Lafarge att fungera som VD och kommer även att vara styrelseledamot. Jochen Eickholt, VD för Siemens Transportation Division, tar också ett viktigt ansvar för det nya företaget. Företaget kommer att kallas Siemens Alstom.

Den föreslagna koncentrationen stöds enhälligt av Alstom styrelse (baserat på granskningen av revisionsverket, som fungerar som interimskommitté) och av styrelsen i Siemens. Bouygues SA stöder helt processen; 31 kommer att rösta för fusionen vid både Alstom styrelsemöte och extra bolagsstämma att sammankalla före juli 2018 i enlighet med det beslut som fattas vid detta möte. Efter stängningen stödjer den franska regeringen transaktionen i linje med Siemens åtaganden, till exempel att hålla aktier i 50,5 i fyra år och vidta olika skyddsåtgärder när det gäller ledning, organisation och sysselsättning. Frankrike förplikter att förvärvet av Alstom-aktier från Bouygues SA upphör senast 17 October 2017 och att de alternativ som Bouygues lämnar inte kommer att genomföras. Bouygues de 31 åtagit sig att hålla sina aktier till juli 2018 eller tills ett möte för att slutföra fusionen om det inträffar före det datumet.

Före undertecknandet av fusionsdokumenten kommer Alstom och Siemens att inleda informations- och samrådsförfaranden i Frankrike i enlighet med fransk lag. Alstom betalar 140 miljoner euro i ersättning om det ger upp transaktionen. För de nyemitterade aktierna i Alstom, kommer Siemens Transport att bidra detsamma till Alstom, inklusive dragkörningsoperationer för järnvägsspår. Dessutom kommer fusionen sannolikt att bli föremål för godkännande av Alstoms aktieägare under andra kvartalet i 2018 för att undvika dubbel omröstning. Transaktionen kommer också att bli föremål för tillstånd från alla relevanta rättsliga myndigheter, inklusive utländska investeringsmyndigheter och tjänstemän i Frankrike. Dessutom kommer den franska kapitalmarknadsmyndigheten (AMF) att bekräfta att Siemens inte kommer att begära någon obligatorisk övertagning efter det relaterade bidraget i natura. Sammanslagning Transaktionen förväntas stängas i slutet av 2018 kalenderåret. Förfarandet utarbetades under granskning av en interimskommitté.

Aktuella auktioner

 1. Anbudsmeddelande: Förstärkning av broar och galler

  Januari 27 @ 14: 00 - 15: 00
 2. Transport Ticketing Global

  Januari 28 @ 08: 00 - Januari 29 @ 17: 00
 3. Säkerställa investeringar i järnvägssektorn

  Januari 28 @ 08: 00 - 17: 00
 4. Anbudsmeddelande: Renovering av Tatvan-pirens högerlinje

  Januari 28 @ 09: 30 - 10: 30
 5. Anbudsinfordran: Vårklämman kommer att köpas

  Januari 28 @ 10: 30 - 11: 30

Järnvägsnyhetssökning

Var den första att kommentera

Yorumlar